Pokreni metabolizam i ojačaj mišiće: isprobaj trening s medicinkom

Foto: Shutterstock

TRENING s medicinkom idealan je za sagorijevanje masnoća, izgradnju mišića i poboljšavanje sportskih izvedbi.

Sve što ti je potrebno je medicinka od 10 kilograma i malo mjesta u teretani ili kući, a u samo 13 minuta sagorjet ćeš otprilike 190 kalorija. Ovakva vježba fokusira se na snagu, mobilnost i gubitak masnoća, a potrebno je izvesti 20 eksplozivnih ponavljanja svakog pokreta, s pauzom od 1 do 2 minute između svakog.

Ako ti je potreban zahtjevniji trening, sve vježbe ponovi dva puta.

Vježbe:

Dodavanje

Stani ispred zida, drži medicinku na prsima, a stopala postavi u širinu ramena. Zakorači jednom nogom unaprijed (prema zidu) i izvedi pokret dodavanja lopte (kao što bi to napravili u košarci). Uhvati loptu nakon što se odbije od zida i pri svakom ponavljanju izmjeni položaj nogu.

Bacanje

Stani tako da su ti stopala malo izvan širine ramena, a medicinku drži pokraj struka objema rukama. Pomakni bokove unatrag, savij koljena i eksplozivno se izravnaj bacajući loptu što više možeš. Nakon toga loptu digni s poda i ponovi pokret.

Drvosječa

Stani ravno, raširi noge, te rukama digni medicinku ravno iznad sebe. Zatim se sagni u struku, lagano savini koljena i izvedi bacanje kroz noge, ali loptu zadrži u rukama. Vrati se u početni položaj i ponovi.

Skok

Medicinku drži na prsima i lagano raširi noge. Bokove gurni unatrag i savij koljena, zamahni loptom između nogu i skoči unaprijed kad se lopta vrati u visinu prsa. Čim doskočiš, ponovi pokret.

Kucanje

Stani ispred zida, a loptu drži na prsima. Bokove gurni unatrag, savij koljena i skoči što više možeš. Pri najvišem položaju skoka, medicinkom dotakni zid iznad sebe. Napravi čučanj i ponovi pokret.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.