index.hr index.hr

  • Naslovnica
  • Vijesti
  • Sport
  • Magazin
    • Magazin
    • Shopping
    • Ljubimci
    • Food
    • Mame
    • Auto
    • Fit
    • Chill
    • Horoskop
  • Oglasi
  • Recepti
  • Ostalo
    • Zaposli se na Indexu
    • Lajk.hr
    • Vježbe
    • Tečaj
    • TV program
    • Kino
    • Vrijeme
    • Kalendar
  • {{userInfo.Initials}}
    {{userInfo.FirstName}}
    {{userInfo.FirstName}}
    • Moj profil
    • Odjavite se
Kako prepoznati dobru rajčicu? Stvar je u ovome - ubuduće provjeravajte

Kako prepoznati dobru rajčicu? Stvar je u ovome - ubuduće provjeravajte

SEZONA rajčica je u punom jeku, no ipak nas puno njih ipak razočara. Nikakvog su okusa, vodenaste teksture. Evo kako ih možete provjeriti već pri kupnji i na koje stvari trebate obratiti pozornost.

31.7.2025.
Čitatelji o pretjeranoj cijeni mahuna: "Za te novce kupim 2 kile mesa i svi siti"

Čitatelji o pretjeranoj cijeni mahuna: "Za te novce kupim 2 kile mesa i svi siti"

NA FACEBOOKU smo pitali naše čitatelje što misle o pretjeranoj cijeni mahuna te bi li ih kupili, s obzirom na previsoku cijenu. Više od 200 njih javilo se u komentarima.
31.7.2025.
Chefica Esplanade Ana Grgić Tomić osmislila novi jelovnik s daškom mora

Chefica Esplanade Ana Grgić Tomić osmislila novi jelovnik s daškom mora

CHEFICA Le Bistroa Ana Grgić Tomić upravo je za ljetnu sezonu osmislila à la carte jelovnik koji spaja jednostavnu eleganciju, sezonske sastojke i puno mašte.
31.7.2025.
Sve iz jednog lonca i uz minimalan trud: Brzi recepti za dane kad nemate vremena

Sve iz jednog lonca i uz minimalan trud: Brzi recepti za dane kad nemate vremena

KUHANJE ne mora biti komplicirano da bi jelo na kraju bilo ukusno, a jela iz jednog lonca su praktično rješenje za sve koji žele uštedjeti vrijeme, izbjeći puno prljavog suđa i pojesti nešto toplo i domaće.
31.7.2025.
Hrvatski sirevi proglašeni najboljima na svijetu, osvojili čak 11 nagrada

Hrvatski sirevi proglašeni najboljima na svijetu, osvojili čak 11 nagrada

SIRANA Gligora još je jednom potvrdila svoj status svjetski priznate sirane - na prestižnim međunarodnim natjecanjima Great Taste Awards i International Cheese & Dairy Awards osvojila je ukupno čak 11 nagrada za svoje sireve.
31.7.2025.
Torta s malinama i krem sirom toliko je dobra, a za nju ne trebate ni paliti pećnicu

Torta s malinama i krem sirom toliko je dobra, a za nju ne trebate ni paliti pećnicu

AKO VOLITE kremaste deserte s malinama, ova torta će vas oduševiti.
30.7.2025.
Ovu pizzu nigdje u Hrvatskoj nisam pronašao po ovako povoljnoj cijeni kao u Mađarskoj

Ovu pizzu nigdje u Hrvatskoj nisam pronašao po ovako povoljnoj cijeni kao u Mađarskoj

NAKON kupanja slijedio je odlazak u Piccolo Napoli, pizzeriju koja se nalazi na dvije lokacije i jedna je od novootvorenih pizzerija u Kestelu.
30.7.2025.
Koru od lubenice ni slučajno nemojte baciti, evo kako ju sve iskoristiti

Koru od lubenice ni slučajno nemojte baciti, evo kako ju sve iskoristiti

KORU od lubenice bez razmišljanja bacamo u smeće, a zapravo se u njoj krije puno dobrobiti. Uz malo ideja, možete je iskoristiti na odlične načine.
30.7.2025.
Jelo koje bismo radili svaki dan dok traje sezona rajčica, zapišite si recept

Jelo koje bismo radili svaki dan dok traje sezona rajčica, zapišite si recept

JEDAN od jednostavnijih načina da iskoristite svježe rajčice je priprema rižota.
30.7.2025.
Omiljena ljetna slastica na Siciliji se jede za doručak, i to u pecivu

Omiljena ljetna slastica na Siciliji se jede za doručak, i to u pecivu

LJETI se obožavamo rashladiti sladoledom, posebno nakon ručka ili nekog konkretnijeg jela, no jeste li znali da u nekim dijelovima svijeta sladoled jedu za doručak?
30.7.2025.
Krumpiri će vam ispasti hrskaviji i ukusniji ako im dodate ovaj sastojak

Krumpiri će vam ispasti hrskaviji i ukusniji ako im dodate ovaj sastojak

PEČENI krumpiri uvijek nas razočaraju kada iz pećnice izađu gnjecavi i nimalo hrskavi – ali uz jedan će sastojak svaki put ispasti savršeno hrskavi.
29.7.2025.
Kultni zadarski restoran lokalne namirnice pretvara u doživljaj na tanjuru

Kultni zadarski restoran lokalne namirnice pretvara u doživljaj na tanjuru

U SAMOM podnožju zadarskih bedema, na mjestu gdje povijest dodiruje more, smjestio se Restoran Foša - gastronomska destinacija koja već godinama privlači domaće i strane goste.
29.7.2025.
Na jedno smo mjesto skupili najbolje kolače s borovnicama, radimo ih već danas

Na jedno smo mjesto skupili najbolje kolače s borovnicama, radimo ih već danas

OSIM što su borovnice zdrave, odlično se slažu s raznim vrstama tijesta i nadjeva.
29.7.2025.
Patlidžan se može pripremiti na hrpu načina, ovo su nam omiljeni recepti

Patlidžan se može pripremiti na hrpu načina, ovo su nam omiljeni recepti

ZAHVALJUJUĆI svojoj mesnatoj teksturi i neutralnom okusu, patlidžan se može pripremiti na bezbroj načina: pečen, pohan, punjen, u složencima, na roštilju ili kao dodatak umacima i varivima.
29.7.2025.
Amerikanci bez ove namirnice ne započinju dan, a najpoznatija nam je iz filmova

Amerikanci bez ove namirnice ne započinju dan, a najpoznatija nam je iz filmova

AMERIKANCI su poznati po raskošnom doručku - barem je to ono što vidimo u filmovima. Jaja, palačinke i - hrskava slanina. Ako i vama zvuči privlačno, evo kako ju točno pripremaju i kako to napraviti kod kuće.
29.7.2025.
Ljetna mileram torta s voćem je osvježenje koje svi traže, imamo provjereni recept

Ljetna mileram torta s voćem je osvježenje koje svi traže, imamo provjereni recept

MILERAM torta desert je poznat po svom laganom, kremastom okusu i jednostavnoj pripremi, a zahvaljujući svom blagom, svježem okusu s laganom kiselkastom notom, idealan je ljetni kolač.
28.7.2025.
U Slavoniji smo kupili domaće povrće uz cestu - evo koliko smo sve platili

U Slavoniji smo kupili domaće povrće uz cestu - evo koliko smo sve platili

U SLAVONIJI smo uz cestu obavili kvalitetnu kupnju povrća.
28.7.2025.
Pizzerija blizu Balatona nudi kvalitetne napoletanske pizze po pristupačnim cijenama

Pizzerija blizu Balatona nudi kvalitetne napoletanske pizze po pristupačnim cijenama

U IZBORU najboljih pet pizzerija Veszpréma upravo je Park proglašen uvjerljivo najboljom pizzerijom.
28.7.2025.
Obišli smo tržnicu Kvatrić, evo čega sve ima i po kojim cijenama

Obišli smo tržnicu Kvatrić, evo čega sve ima i po kojim cijenama

UPUTILI smo se na tržnicu Kvatrić, koja je puna sezonskog voća i povrća. Evo čega sve ima.
28.7.2025.
Najjednostavnija jela koja radimo ovaj tjedan, preukusna su i gotova u tren

Najjednostavnija jela koja radimo ovaj tjedan, preukusna su i gotova u tren

NOVI tjedan je tu, a s njim i novo pitanje - što ovog tjedna kuhati, a da je brzo, jednostavno i ukusno? Osmislili smo jelovnik.
28.7.2025.
Ovo sigurno niste znali: Jedno popularno ljetno voće zapravo je - povrće

Ovo sigurno niste znali: Jedno popularno ljetno voće zapravo je - povrće

JEDNO ljeto voće izgleda jednostavno, a zapravo skriva više tajni i zanimljivosti nego što biste na prvi pogled pomislili.
27.7.2025.
Znate li što je gramper? U Istri se održava manifestacija posvećena ovoj namirnici

Znate li što je gramper? U Istri se održava manifestacija posvećena ovoj namirnici

U ISTARSKOM gradiću Kašteliru se i ove godine, kao i svako ljeto, organizira dobro poznata Gramperijada - tradicionalna proslava posvećena krumpiru, koji se u ovim krajevima naziva gramper.
27.7.2025.
Ovi kremasti kolači najbolje idu uz poslijepodnevnu nedjeljnu kavu

Ovi kremasti kolači najbolje idu uz poslijepodnevnu nedjeljnu kavu

U NASTAVKU donosimo nekoliko provjerenih recepata za kolače koji uvijek prolaze.
27.7.2025.
Janjetina iz pećnice koja se topi u ustima, bolja i od ražnja i od peke

Janjetina iz pećnice koja se topi u ustima, bolja i od ražnja i od peke

PEČENA janjetina ima posebno mjesto u našoj gastronomiji, a često se misli da je najbolja kada se priprema na ražnju ili ispod peke. Međutim, uz prave savjete i malo pažnje, kod kuće u pećnici možete pripremiti janjetinu koja će biti sočna, mekana, mirisna - i bez onog neugodnog mirisa koji nekima smeta. Evo kako.
27.7.2025.
Mladi krumpir podsjeća nas na djetinjstvo, ovako su ga pripremale naše bake

Mladi krumpir podsjeća nas na djetinjstvo, ovako su ga pripremale naše bake

MLADI krumpir je prava sezonska poslastica, s okusom koji podsjeća na jednostavna, domaća jela iz djetinjstva.
27.7.2025.
Topao kolač i hladan sladoled najbolja su kombinacija, ovo su nam omiljeni recepti

Topao kolač i hladan sladoled najbolja su kombinacija, ovo su nam omiljeni recepti

POSTOJE deserti koji su savršeni sami za sebe, ali kada ih poslužite uz kuglicu kremastog, hladnog sladoleda - pretvaraju se u pravu malu čaroliju.
26.7.2025.
Stigao je kukuruz. Evo kako ga najbolje skuhati - i zašto ga ne kuhamo predugo

Stigao je kukuruz. Evo kako ga najbolje skuhati - i zašto ga ne kuhamo predugo

KUHANI kukuruz možda je najjednostavnije ljetno jelo, no mnogi neke stvari rade pogrešno.
26.7.2025.
Kilogram mahuna košta između 50 i 75 nekadašnjih kuna. Je li vam to prihvatljivo?

Kilogram mahuna košta između 50 i 75 nekadašnjih kuna. Je li vam to prihvatljivo?

POSJETILI smo zagrebačke tržnice Dolac i Kvatrić u potrazi za sezonskim voćem i povrćem, a ono što nam je zapelo za oko je cijena mahuna.
26.7.2025.
Jelo omiljeno generacijama, a idealno ga je kuhati u vanjskoj kuhinji na vikendici

Jelo omiljeno generacijama, a idealno ga je kuhati u vanjskoj kuhinji na vikendici

JEDNO pravo "comfort" jelo koje zaista "nema tko ne voli", a idealno je za kuhanje u vikendicama ili vanjskim kuhinjama.
26.7.2025.
Vrhunski chef otkriva devet najčešćih pogrešaka prilikom kuhanja jaja

Vrhunski chef otkriva devet najčešćih pogrešaka prilikom kuhanja jaja

SVI MISLIMO da smo savladali umijeće kuhanja jaja, postoje brojne početničke pogreške koje treba izbjeći.
26.7.2025.
Brzinsko talijansko jelo koje su Amerikanci obogatili i napravili svojim klasikom

Brzinsko talijansko jelo koje su Amerikanci obogatili i napravili svojim klasikom

JELO koje je izvorno nastalo u Italiji, a Amerikanci su ga prilagodili svom ukusu i obogatili ga sastojcima koji ga čine još privlačnijim i zasitnijim.
25.7.2025.
Dalmatinski restoran šokirao odgovorima na loše recenzije: "Hitno na dijetu!"

Dalmatinski restoran šokirao odgovorima na loše recenzije: "Hitno na dijetu!"

DRUŠTVENIM MREŽAMA proširili su se komentari ugostitelja iz Pirovca koji odgovaraju korisnicima na negativne recenzije. Pritom ih vrijeđaju i rugaju im se, koristeći ružne riječi.
25.7.2025.
Trogirski restoran s mediteranskim jelima svi hvale, a sada ga je otkrio i Michelin

Trogirski restoran s mediteranskim jelima svi hvale, a sada ga je otkrio i Michelin

U SRCU Trogira, u Šubićevoj ulici, nalazi se restoran Franka, urbano i toplo mjesto koje je nedavno uvršteno u Michelinov vodič.
25.7.2025.
Hoćemo li biti sretniji ako pojedemo tanjur tjestenine? Novo istraživanje tvrdi da da

Hoćemo li biti sretniji ako pojedemo tanjur tjestenine? Novo istraživanje tvrdi da da

AKO VOLITE tjesteninu, možda vas neće iznenaditi novo istraživanje koje sugerira da upravo konzumacija tjestenine može pojačati osjećaj sreće.
25.7.2025.
Tržnice su prepune dinja, ovako ćete prepoznati one najsočnije i najzrelije

Tržnice su prepune dinja, ovako ćete prepoznati one najsočnije i najzrelije

U ŠETNJI zagrebačkim tržnicama primijetili smo da je sve puno dinja, još jednog omiljenog ljetnog voća. Za domaću dinju na Dolcu i Kvatriću morat ćete izdvojiti između 2 i 3 eura, no kako odabrati onu najslađu i najzreliju? Na nekoliko stvari treba pripaziti.
25.7.2025.
Genijalan ljetni trik: Martha Stewart pokazala kako narezati lubenicu bez nereda

Genijalan ljetni trik: Martha Stewart pokazala kako narezati lubenicu bez nereda

EVO KAKO na najlakši način narezati lubenicu.
24.7.2025.
Borovnice mogu ostati svježe i do dva tjedna, na ovo treba obratiti pažnju

Borovnice mogu ostati svježe i do dva tjedna, na ovo treba obratiti pažnju

BOROVNICE se brzo kvare pa ih ne treba čuvati na sobnoj temperaturi.
24.7.2025.
Ovo brzo i jeftino jelo idealno je za dane kada ne znate što kuhati, a svi ga vole

Ovo brzo i jeftino jelo idealno je za dane kada ne znate što kuhati, a svi ga vole

KADA ne znamo što kuhati, uvijek odemo u Facebook grupu Index Recepti: Što ste danas kuhali? i pronađemo inspiraciju.
24.7.2025.
Na tržnice stigli kukuruz, lubenice, mahune... Pogledajte cijene

Na tržnice stigli kukuruz, lubenice, mahune... Pogledajte cijene

BILI SMO na zagrebačkoj tržnici Dolac, koja ovih dana vrvi životom i bojama - stolovi su puni sezonskih delicija, od ljetnog voća poput smokava i lubenica do nezaobilaznog kukuruza, mahuna, rajčica i krastavaca. Evo što se sve nudi i po kojim cijenama.
24.7.2025.
Ljetni doručci koji nas drže sitima većinu dana - i super su izbor dok ste na moru

Ljetni doručci koji nas drže sitima većinu dana - i super su izbor dok ste na moru

LJETI je doručak mnogima glavni obrok, a evo nekih kombinacija koje će vas držati sitima jako dugo.
24.7.2025.
Jeste li čuli za kockaste lubenice? Da, stvarne su - i koštaju više od 100 eura

Jeste li čuli za kockaste lubenice? Da, stvarne su - i koštaju više od 100 eura

IZGLEDAJU nestvarno, ali četvrtaste lubenice itekako su stvarne - i skuplje od mnogih komada luksuznog voća.
23.7.2025.
Što je točno kombucha, zašto je svi piju i koje su joj prednosti?

Što je točno kombucha, zašto je svi piju i koje su joj prednosti?

OVAJ fermentirani čaj, obično blago gaziran poput bezalkoholnog pića i kvasast poput piva, prepun je probiotika i zdravih kiselina.
23.7.2025.
Hrvatski chef na tržište lansira proizvod koji će vam sigurno koristiti u kuhanju

Hrvatski chef na tržište lansira proizvod koji će vam sigurno koristiti u kuhanju

MATIJA JAGIĆ, chef koji je brusio zanat u restoranima s tri Michelinove zvjezdice, danas kuha na brodu, a paralelno razvija i vlastiti brend proizvoda s jednostavnom misijom - ljudima vratiti domaći temeljac u svakodnevnu prehranu.
23.7.2025.
TasteAtlas: Ovo su najbolje salate na svijetu, jednu od njih obožavaju i Hrvati

TasteAtlas: Ovo su najbolje salate na svijetu, jednu od njih obožavaju i Hrvati

SALATA nije samo prilog - ona može biti i glavno jelo, gastronomski užitak i kulturni simbol regije iz koje dolazi.
23.7.2025.
Princeza Diana obožavala je ovo jelo. Danas je viralno i nema tko ga nije probao

Princeza Diana obožavala je ovo jelo. Danas je viralno i nema tko ga nije probao

JELO je to koje je posljednjih godina postalo vrlo popularno, no princeza Diana jela ga je još davnih devedesetih godina.
23.7.2025.
Nema više suza: Znanstvenici konačno otkrili kako je najbolje rezati luk

Nema više suza: Znanstvenici konačno otkrili kako je najbolje rezati luk

ZNANSTVENICI sa Sveučilišta Cornell možda su napokon otkrili najbolji, znanstveno dokazani način kako spriječiti suze.
22.7.2025.
Prvi zagrebački poke bar otvoren je na novoj lokaciji u centru grada

Prvi zagrebački poke bar otvoren je na novoj lokaciji u centru grada

POKE Poke, prvi zagrebački bar specijaliziran za popularni poke, otvoren je prije pet godina u Prolazu Neboder blizu Bogovićeve ulice, a sada se preselio na novu lokaciju - u Preradovićevu 13.
22.7.2025.
Snalažljive studentice osmislile rješenje za najiritantniji problem s tortiljama

Snalažljive studentice osmislile rješenje za najiritantniji problem s tortiljama

OVO SE DOGAĐA svaki put kad jedemo bilo koje jelo s tortiljom - tortilju napunimo slasnim nadjevom i majstorski ju zarolamo, a negdje na pola jela ona se počne raspadati i sav nadjev ispadne iz nje. Upravo taj svakodnevni problem potaknuo je grupu snalažljivih studentica inženjerstva da pronađu domišljato i u potpunosti jestivo rješenje.
22.7.2025.
"Budite pametni i kupujte cijelo pile", kaže chef Antonio. Ovako ga rastrančirajte

"Budite pametni i kupujte cijelo pile", kaže chef Antonio. Ovako ga rastrančirajte

IAKO na prvu zvuči komplicirano, jednom kada naučite to raditi trebat će vam svega nekoliko minuta da rastrančirate pile.
22.7.2025.
Rajčice pripremljene na ovaj način zavoljet će i mrzitelji ovog povrća, evo recepta

Rajčice pripremljene na ovaj način zavoljet će i mrzitelji ovog povrća, evo recepta

U SRCU ljetne sezone, kada su rajčice na vrhuncu svoje zrelosti, iskoristite ih za pripremu ovog jela, sličnog punjenim paprikama. Umjesto da ih samo narežete za salatu, napunite ih orzom i mljevenim mesom, zapecite i dobit ćete savršen ručak ili večeru.
22.7.2025.
Prijavite se
Brza prijava
(traje par sekundi)
Facebook Google
Prijava emailom
Ako već niste registirani, poslat ćemo vam email s linkom za nastavak registracije.
Kreiranjem i prijavom na račun slažete se s našim
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti
  • Vijesti
  • Svijet
  • Hrvatska
  • Regija
  • Zagreb
  • Nesreće i kriminal
  • Znanost
  • Kalendar
  • Afere
  • Sport
  • Nogomet
  • Dinamo
  • Hajduk
  • SHNL
  • Košarka
  • Ostali sportovi
  • Magazin
  • Shopping
  • Ljubimci
  • Food
  • Mame
  • Auto
  • Fit
  • Chill
  • Horoskop
  • Plus
  • Oglasi
  • Recepti
  • Lajk.hr
  • Vježbe
  • Odgovori
  • Kalendar
  • Info
  • Tečaj
  • TV program
  • Kino
  • Vrijeme
  • RSS
  • PRATITE NAS
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • TikTok
  • Pošaljite nam vijest
  • Newsletter
  • Oglašavanje
  • Zaposli se na Indexu
  • Kontakt
  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Postavke kolačića
  • © 2025 Index