POTRAGA za dobrim roštiljem ovog nas je puta odvela u Veliku Goricu. Nakon lošeg iskustva s roštiljem u zagrebačkoj Magazinskoj kleti (o čemu smo vam pisali ovdje, u prošloj recenziji), trebalo nam je nešto što će nam popraviti dojam i vratiti vjeru u to da dobar roštilj postoji, i to po pristojnoj cijeni.
Nadali smo se da bi Pastuh, grill bistro odmah pokraj gradskog stadiona u Velikoj Gorici, na adresi Ulica Hrvatske bratske zajednice 80, mogao biti pravo mjesto - i pokazalo se da jest.
Nakon što smo se parkirali odmah ispred stadiona, dočekalo nas je nimalo pretenciozno mjesto s rustikalnom terasom, na kojoj smo odmah zauzeli jedan stol, kao i simpatičan konobar koji je brzo donio jelovnike.
Jela s roštilja na drveni ugljen
Jelovnik nije opsežan, za što smo se u više navrata uvjerili da je veliki plus, i nudi uglavnom jela s roštilja na drveni ugljen, nekoliko juha za predjelo, četiri pohana jela i palačinke za desert.
Tu je klasični repertoar roštilja koji ide od mazalica, ćevapa i pljeskavica, pa do ozbiljnih mesnih plata za dvoje ili četvero. U ponudi su i ražnjići, mućkalica, punjene vješalice, uštipci, domaće kobasice i slični klasici, a cijene jela s roštilja kreću se od 7.50 za mazalice i kobasice do 13.50 eura, koliko košta punjena vješalica.
Klasici koji nas nisu razočarali
Mi smo uzeli ćevape s kajmakom, uz koje se dobije i izdašna količina luka, ajvar i kajmak (onaj pravi, mliječno-punomasni, ne industrijski), ali i jedna lepinja solidne veličine. Ćevapi su mesnati, bez previše soli, taman masni, zapečeni izvana, a sočni iznutra - baš ono što uvijek očekujete, ali rijetko dobijete.
Uz to smo naručili i uštipke punjene sirom. Lagano su pikantni, ništa previše, što nam se svidjelo, i taman su zapečeni da iznutra ostanu sočni, a izvana hrskavi. I uz njih smo dobili hrpu luka, ajvar i lepinju, a dodatan plus ide za lepinje, koje su bile savršeno sočne i na stol su nam stigle još vruće.
Sve ove dodatke koje smo nabrojali dobili smo uz glavno jelo i nismo ih morali posebno naručivati pa smo tako ćevape s lepinjom, kajmakom, ajvarom i lukom platili 8.50 eura, a uštipke s lepinjom, ajvarom i lukom 9 eura. Jedini dodatak koji smo posebno naručili bio je pekarski krumpir za 4.50 eura, a i on je bio ukusan i hrskav.
Za kraj, treba spomenuti i da Pastuh na Googleu ima više od tisuću recenzija, a ljudi uglavnom hvale upravo roštilj, porcije i pristojne cijene. Najčešća zamjerka je da prostor izgleda staro i da bi mu dobro došlo osvježenje, ali upravo u tome je i dio šarma - takva mjesta s karakterom postala su rijetkost i uvijek nas privuku više od sterilnih, generičkih interijera. Još jednom se pokazalo da je dobar roštilj najčešće tamo gdje ga ne tražite na prvu.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati