U centru Splita, u srcu stare gradske jezgre, pronašli smo mali obiteljski lokal specijaliziran za punjene kroasane. Zvijezda njihove ponude je kroasan punjen Nutellom i sladoledom. Ponuda Croasana temelji se na slatkom pecivu i punjenjima po vlastitom izboru što otvara mogućnost za bezbroj kombinacija.
Isprobali smo kombinaciju koja je brzo postala hit među sladokuscima. Njihov najprodavaniji kroasan punjen je Nutellom i sladoledom. Hrskav je izvana, mekan iznutra, s ledeno osvježavajućim sladoledom koji stvara pravu slatku eksploziju okusa.
Svaki se kroasan peče i puni pred očima kupaca, a uz razne namaze, kekse i preljeve moguće je složiti idealnu kombinaciju po vlastitom izboru. Pecivo se, kako nam kažu, pravi posebno za njih i svaki komad teži 100 grama.
Na listi su preljevi poput šumskog voća, karamele, čokolade, lješnjaka, pistacija, amarene ili jagode. Cijene se kreću od 7 do 12 eura, ovisno o vrsti i količini punjenja.
Iza novog popularnog mjesta u Splitu stoje braća Davor i Ante Matijaš, a da sve ostaje u obitelji, kazala nam je i njihova mama koja je punila vruće kroasane. Braća Davor i Ante tijekom svojih putovanja primijetili su popularnu vrstu ulične hrane i odlučili je donijeti u Split na svoj način.
Svjesni da danas ljudi traže hranu koja je ne samo ukusna već i estetski privlačna, u tradicionalni topli kroasan uveli su novitete poput sladoleda i čokoladica. Njihova želja je da Croasan postane nezaobilazno mjesto u Splitu, a planiraju i proširenje na druge lokacije. Ove zime ne planiraju zatvarati, već nastavljaju raditi za svoje sugrađane.