Čitateljica oduševila jesenskim klasikom. "Kao iz časopisa", pišu joj

Foto: Marija Ričko

Svako malo vam pišemo o bundevi i svim njezinim dobrobitima - jer kad ćemo, ako ne sad? Nama je omiljena pripremljena na žlicu, a juha je pravi klasik. Njezina narančasta boja, blag okus i jednostavna priprema čine je savršenim izborom za krem juhu koja se radi gotovo bez truda. Osim što je hranjiva i lagana, ova juha izgleda odlično, a uz nekoliko začina lako se pretvara u jelo koje može stajati rame uz rame s puno složenijim receptima.

U našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? čitateljica je oduševila svojim primjerkom ove juhe. Jarke narančaste boje, gusta, ukrašena bučinim uljem i posipana krutonima. Dobila je brojne reakcije i pohvale - jer što je jesenskije od ovog prizora?

Kako ju pripremiti

Prepolovite tikvu, očistite od sjemenki i narežite na kocke. Na malo maslinovog ulja pirjajte nasjeckani luk, češnjak i komadić svježeg đumbira dok ne zamirišu. Dodajte kockice tikve, kratko ih prepržite, a zatim zalijte povrtnim temeljcem i kuhajte dok ne omekša.

Sve izmiksajte štapnim mikserom u glatku kremu. Po želji umiješajte malo vrhnja za kuhanje ili kokosovog mlijeka za mekšu teksturu. Začinite solju, paprom i prstohvatom muškatnog oraščića.

Poslužite s prepečenim kruhom, bučinim uljem ili sjemenkama. Rezultat je jednostavna, brza i savršeno uravnotežena juha koja donosi maksimum okusa iz minimalnog broja sastojaka.

Ovdje je i detaljan recept.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.