Pravo je vrijeme za ove hit punjene paprike - mi ih radimo večeras

Foto: TikTok

Skrolajući TikTokom u potrazi za novim idejama za tematske zalogaje za nadolazeći Halloween (Noć vještica), naišli smo na jedan vrlo konkretan i genijalan zalogaj - punjene paprike u obliku bundeva.

Hit na TikToku

Korisnica TikToka u videu pokazuje kako obične narančaste paprike pretvara u mini jestive bundeve. Vrh paprike se pažljivo odreže, iznutra se uklone sjemenke, a zatim se nožićem izrežu male “oči” i “usta”, baš poput klasičnih izrezbarenih bundeva. Tako pripremljene paprike pune se smjesom od mljevenog mesa, luka, začina i po želji riže ili povrća. Nakon toga se peku u pećnici dok paprika ne omekša, a punjenje se fino zapeče.

Kada se posluže, izgledaju kao male bundeve koje će sigurno privući pažnju na svakoj jesenskoj večeri ili Halloween zabavi. Ideja je jednostavna, ne zahtijeva nikakav poseban alat ni vještinu, a efekt je maksimalan - klasično jelo dobiva potpuno novu, zabavnu i sezonsku dimenziju.

Ako ste ljubitelj punjenih paprika, ovo je način da ih pretvorite u vizualno atraktivno jelo koje izgleda kao dekoracija, ali ima sve okuse domaće kuhinje. A mi ga radimo već danas.

Potrebni sastojci

  • mljevena junetina
  • paprike babure (narančaste)
  • sjeckane rajčice iz konzerve
  • luk
  • češnjak
  • pileći temeljac
  • bijela riža (kuhana)
  • ribani sir
  • čili u prahu
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

 

Kako ih pripremiti

Paprike operite, odrežite im vrhove i pažljivo uklonite sjemenke. Po želji nožićem urežite “lice” kako bi izgledale kao male bundeve, pa ih pokapajte s malo maslinovog ulja i začinite solju i paprom. U tavi zagrijte malo ulja, pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša, zatim dodajte protisnuti češnjak i kratko propirjajte. Dodajte mljevenu junetinu i pržite dok ne izgubi ružičastu boju. Umiješajte rajčice, temeljac, kuhanu rižu, čili u prahu i većinu ribanog sira te sve dobro promiješajte.

Smjesu rasporedite u paprike, pospite ostatkom sira i stavite ih u posudu za pečenje. Ulijte malo temeljca na dno posude, pokrijte folijom i pecite oko 30 minuta. Zatim skinite foliju i pecite još 10 do 15 minuta, dok paprike ne omekšaju, a sir se ne zapeče.

Detaljan recept nalazi se ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.