Gotovo prazne staklenke omiljenih namaza i umaka ne moraju završiti u smeću. One kriju tajnu za pripremu jednostavnih preljeva, koktela, kava i još mnogo toga, a društvene mreže prepune su ideja kako maksimalno iskoristiti ostatke sastojaka. U vrijeme kada cijene namirnica rastu, ovi trikovi pomoći će vam smanjiti otpad i stvoriti ukusna nova jela i pića, piše Food & Wine.
Zahvaljujući kreativnim kućnim kuharima, otkriveno je nekoliko metoda koje osiguravaju da iskoristite svaku kap. Bilo da se radi o staklenci džema, maslaca od orašastih plodova, kiselih krastavaca, čili ulja ili Nutelle, ove jednostavne tehnike pomoći će vam da vaši omiljeni proizvodi traju malo duže.
Preskočite skupe kave i pripremite kod kuće bogat napitak s okusom orašastih plodova koristeći gotovo praznu staklenku maslaca od kikirikija. Ulijte vrući espresso izravno u staklenku kako bi se otopili preostali komadići namaza.
@thewellnesskitchenista Peanut butter … latte! 🥜 ☕️ .. 🎥 edit by @King Creative .. #peanutbutter #latte #froth ♬ Everybody Wants To Rule The World X Electric Love - darcy stokes
Dodajte zaslađivač i mlijeko po izboru, čvrsto zatvorite poklopac i snažno protresite dok smjesa ne postane pjenasta. Prelijte kavu preko leda i uživajte. Ova metoda funkcionira s bilo kojim maslacem od orašastih plodova.
Za voćni koktel ne trebate pripremati posebne sirupe. Jednostavno iskoristite ostatke džema u staklenci kao zaslađivač i aromu. U staklenku dodajte žestoko piće po izboru, malo soka od limuna ili limete i nekoliko kockica leda. Čvrsto zatvorite i dobro protresite. Kada se sastojci sjedine, a staklenka ohladi, dodajte gaziranu vodu, tonik ili čak malo pjenušca. Ukrasite kriškom voća i poslužite.
@agoodtable What to do with left over jam? Make a jam cocktail! More alchemy than recipe. 1 part whisky ( you could use gin or vodka), 2 parts sour ( such as grapefruit or orange juice) + a few dashes of orange bitters & a glug of maple syrup. This happens to be helping my cold also!
♬ It's Beginning to Look a Lot Like Christmas (with Mitchell Ayres & His Orchestra) - Perry Como & The Fontane Sisters
Salamura od kiselih krastavaca je tekuće zlato i ne biste je trebali bacati. Kada pojedete sve krastavce, preostalu tekućinu iskoristite za pripremu nove ture brzih kiselih krastavaca. Narežite svježe krastavce i stavite ih u staklenku s preostalom salamurom. Ostavite u hladnjaku barem nekoliko sati, a idealno preko noći, i dobit ćete nove, hrskave kisele krastavce.
Poboljšajte okus vruće čokolade s aromom lješnjaka. Kada vam u staklenci Nutelle ostane samo nekoliko tragova namaza, zagrijte mlijeko do vrenja. Pažljivo ga ulijte u staklenku i zatvorite poklopac te koristite kuhinjsku krpu kako se ne biste opekli.
@simplyhomecooked Have you ever tried this?? #Nutella #howto #foodhack #tips #lifetip #lifehack #food #chocolate #chocolatemilk ♬ original sound - simplyhomecooked
Protresite dok se mlijeko ne oboji, a zatim ga ulijte u šalicu. Ako se napitak ohladio, kratko ga podgrijte u mikrovalnoj pećnici i poslužite ga kao Nutella čokoladno mlijeko, a možete mu dodati i nekoliko kockica leda za ledenu verziju.