ČOKOLADNI mousse s dva sastojka jedan je od onih rijetkih deserata koji istovremeno djeluju luksuzno i nevjerojatno jednostavno. Samo s kvalitetnom čokoladom i slatkim vrhnjem možete stvoriti svilenkastu i bogatu slasticu koja izgleda kao da je stigla iz kuhinje vrhunskog restorana.
Najbolje od svega je što nema pečenja - samo malo topljenja, miješanja i nježnog spajanja sastojaka. Priprema je toliko brza da će vam ovaj desert postati omiljeni izbor kada u zadnji tren treba pripremiti nešto posebno, jer će impresionirati svakoga, piše The Kitchn.
Postupak je vrlo jednostavan. Prvo zagrijte dio vrhnja i prelijte ga preko nasjeckane čokolade ili čokoladnih kapljica. Pustite da odstoji minutu, a zatim miješajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Ostavite je sa strane da se malo ohladi.
Za to vrijeme, ostatak slatkog vrhnja istucite mikserom. Manji dio, dok je još mekano tučen, odvojite sa strane za ukrašavanje. Ostatak vrhnja nastavite tući dok ne dobijete čvrste vrhove. Na kraju, čvrsto tučeno vrhnje nježno, špatulom, umiješajte u ohlađenu čokoladnu smjesu. Radite to brzo i pažljivo kako bi mousse ostao prozračan.
Gotovu smjesu raspodijelite u čaše ili zdjelice i dobro ohladite prije posluživanja. Svaku porciju ukrasite žlicom mekano tučenog vrhnja koje ste ranije odvojili, a po želji možete dodati i naribanu čokoladu, svježe bobičasto voće ili sjeckane lješnjake. Ako trebate više od četiri porcije, jednostavno udvostručite količinu sastojaka - vrijeme pripreme i hlađenja ostaje isto.
Cijeli recept s točnim mjerama i postupkom pronađite ovdje.