Među prvima smo probali što će se nuditi na Fooling Aroundu. Evo ponude

Foto: Leona Teodorović

Oleander terasa hotela Esplanade od 26.11. ponovno postaje jedna od najjačih Advent lokacija u gradu. Ove godine koncept je "blagdanski Orient Express“ s devet vagona, a svaki vagon spaja jedan restoran i jedan bar. Naglasak je na bistro kuhinji, kreativnim mladim chefovima, puno veganske i gluten–free ponude te jakim bar programima (gostuju Zadar, Hvar, Beograd).

Na predstavljanju je ponuđen samo mali teaser - svega nekoliko jela - ali dovoljno da se vidi smjer: lagano, kreativno i prilično raznoliko. Donosimo pregled svih kućica uz ono što smo stigli probati.

1. Noel*

Noel i ove godine dolazi u funky blagdanskom izdanju, uz jelovnik koji potpisuje chef Ivan Temšić. Fokus je na reinterpretacijama klasika i toplim–hladnim koktelima Noelovih barmena.

Što nude:

  • Kroketi s dimljenim buncekom, kiselim zeljem, turšijom i majonezom mladog luka
  • Arancini (pečena puretina, aioli, šipak, chilli)
  • Porchetta burger (brioche, svinjska rolada, sir, pečena paprika, med, muštarda)

Probali smo kroket bunceka - izvana hrskav, iznutra punjen intenzivnim okusom bunceka i zelja. Masnije i konkretnije jelo, ali jako fino i baš u Noel stilu.

2. Peti Kupe x Bora Winery

Talijanski street bistro vibra uz selekciju vina i maslinovih ulja vinarije Bora.

Što nude:

  • Toni Mortadella, Gianna Parmigiana i drugi sendviči
  • Homemade Lasagna
  • Pinsa Zagabria
  • Birana vina i ulja te glazbeni program + gostujući restorani

Nismo uspjeli isprobati ponudu jer ništa nisu iznosili na pretpremijeri.

3. BioMania

Najjači veganski, organski i gluten–free izbor na Fooling Aroundu. Ako tražite nešto laganije i modernije - ovo je hit kućica.

Što nude:

  • Sarma burger (rižin papir, kiseli kupus, dimljeni tofu)
  • Arancini s tartufima
  • Bogata Winter Soup od leće i batata
  • Buća Burek
  • Red Curry Bowl
  • Arancino Sweet s čokoladom i lješnjakom

Probali smo Sarma Burek. Veganski je i gluten-free, punjen dimljenim tofuom, rižom, lijepo začinjen. Okusom stvarno podsjeća na sarme s mesom - jako fino i najugodnije iznenađenje večeri.

4. Debeli Dabar x Urania Bar

Debeli Dabar premijerno dolazi, i to u kombinaciji s Urania barom. Fokus je na comfort street foodu koji miriši na domaću blagdansku hranu.

Što nude:

  • Legendarni picek u "mlinci pecivu“
  • Kobaja s kiselim zeljem u ravnoj lepinji
  • Craft kokteli Urania bara + jedan specijalni topli napitak

Jeli smo Legendarnog piceka - pecivo imitira mlince, punjenje je dimljena trganica, malo kupusa, pikantni umak i hrskavi luk. Jako fino, baš comfort i baš zimski.

5. SoHo Sushi x KOi Bar

Japanski street food + sofisticirani kokteli Marina Karinje.

Što nude:

  • Handmade Shrimp Balls
  • Tempura shrimp
  • Spring rolls
  • Spicy squid
  • Chicken karaage
  • Sushi Christmas Box (četiri vrste sushija)
  • Kokteli: Dark & Spicy, Sakura Spritz, Spiced Daiquiri Shot, Hot & Spicy, Pimento Pear…

Probali smo shrimp balls - vrlo fine, hrskave izvana, mekane iznutra, lijepo začinjene. Odličan zalogaj za šetnju.

6. Melt x Ginglebells

Brunch + slatko + gin bar. Melt se vraća s toplim, cosy desertima, dok Ginglebells nosi svoj poznati kuhani gin.

Što nude:

  • Christmas Crumble
  • Brunch specijali
  • Topli i hladni gin kokteli, uključujući legendarni kuhani gin

Isprobali smo Christmas Crumble - topao crumble od jabuke s vanilijom i cimetom. Sočan, taman sladak, baš pravi blagdanski comfort desert.

7. Gdje je Jura? x Mono by Klepić Juraj

Pastry spektakl - realistične voćke koje izgledaju kao skulpture, a iznutra su punjene kremom i pravim voćnim nadjevom.

Što nude:

  • Realistične voćke (višnja, kruška, zelena jabuka, nektarina, passion fruit…)
  • Punjenja: cream cheese, bijela čokolada, vrhnje + voćni nadjev

Probali smo više voćki - vizualno ludo, okusi odlični. Zelena jabuka imala je okus kao savršen nadjev za pitu od jabuka. Višnja je okusom bogata, kiselkasto-slatka kakva u stvarnosti i jest. Kruška/passion fruit okusom je nešto blaža verzija voćnog deserta, teksturom kremasto i sve lijepo balansirano.Hit kućica za ljubitelje slastica.

8. Acrobat - Svijet Vina (KOBE)

Ekskluzivni distributer KOBE proizvoda vraća se s mesnim specijalitetima i velikim vinskim etiketama.

Što nude:

  • Kobe steakovi
  • Kobe burger
  • Kobe pizze
  • Vina: Ornellaia, Billecart-Salmon, Philipponnat, Bastianich, Juve & Camps

Nažalost, ništa od ovoga nije bilo ponuđeno na predstavljanju pa ćemo morati pričekati službeno otvorenje.

9. Institut za kobasice Mate Jankovića

Bez kobasica nema Adventa, a Institut je i dalje jedan od najpopularnijih izbora na Oleander terasi.

Što nude:

  • Debrecinka
  • Kranjska
  • Signature kobasice u brioche pecivu + umaci

Probali smo Debrecinku - jako dobra, sočna, uz standardno meko brioche pecivo. Ako volite klasiku, ovo je must.

10. Esplanade vagon

Esplanada ove godine spaja vlastitu kuhinju i koktel bar.

Što nude:

  • Hrskavi losos štapići Ane Grgić Tomić
  • Kroketi od pršuta
  • Esplanadini štrukli
  • Čokoladni mousse (dessert by Mirjana Špoljar)
  • Topli aromatični kokteli + The Štrukli Affair (yogurt liker, slana karamela, kruška, gin, parmezan disk)

Ovdje smo uspjeli isprobati mousse koji je odličan, štrukli standardno dobri, a kokteli zanimljivo aromatični - pogotovo The Štrukli Affair (da, na čaši je stvarno hrskavi "parmezan disk").

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.