Oleander terasa hotela Esplanade od 26.11. ponovno postaje jedna od najjačih Advent lokacija u gradu. Ove godine koncept je "blagdanski Orient Express“ s devet vagona, a svaki vagon spaja jedan restoran i jedan bar. Naglasak je na bistro kuhinji, kreativnim mladim chefovima, puno veganske i gluten–free ponude te jakim bar programima (gostuju Zadar, Hvar, Beograd).
Na predstavljanju je ponuđen samo mali teaser - svega nekoliko jela - ali dovoljno da se vidi smjer: lagano, kreativno i prilično raznoliko. Donosimo pregled svih kućica uz ono što smo stigli probati.
Noel i ove godine dolazi u funky blagdanskom izdanju, uz jelovnik koji potpisuje chef Ivan Temšić. Fokus je na reinterpretacijama klasika i toplim–hladnim koktelima Noelovih barmena.
Što nude:
Probali smo kroket bunceka - izvana hrskav, iznutra punjen intenzivnim okusom bunceka i zelja. Masnije i konkretnije jelo, ali jako fino i baš u Noel stilu.
Talijanski street bistro vibra uz selekciju vina i maslinovih ulja vinarije Bora.
Što nude:
Nismo uspjeli isprobati ponudu jer ništa nisu iznosili na pretpremijeri.
Najjači veganski, organski i gluten–free izbor na Fooling Aroundu. Ako tražite nešto laganije i modernije - ovo je hit kućica.
Što nude:
Probali smo Sarma Burek. Veganski je i gluten-free, punjen dimljenim tofuom, rižom, lijepo začinjen. Okusom stvarno podsjeća na sarme s mesom - jako fino i najugodnije iznenađenje večeri.
Debeli Dabar premijerno dolazi, i to u kombinaciji s Urania barom. Fokus je na comfort street foodu koji miriši na domaću blagdansku hranu.
Što nude:
Jeli smo Legendarnog piceka - pecivo imitira mlince, punjenje je dimljena trganica, malo kupusa, pikantni umak i hrskavi luk. Jako fino, baš comfort i baš zimski.
Japanski street food + sofisticirani kokteli Marina Karinje.
Što nude:
Probali smo shrimp balls - vrlo fine, hrskave izvana, mekane iznutra, lijepo začinjene. Odličan zalogaj za šetnju.
Brunch + slatko + gin bar. Melt se vraća s toplim, cosy desertima, dok Ginglebells nosi svoj poznati kuhani gin.
Što nude:
Isprobali smo Christmas Crumble - topao crumble od jabuke s vanilijom i cimetom. Sočan, taman sladak, baš pravi blagdanski comfort desert.
Pastry spektakl - realistične voćke koje izgledaju kao skulpture, a iznutra su punjene kremom i pravim voćnim nadjevom.
Što nude:
Probali smo više voćki - vizualno ludo, okusi odlični. Zelena jabuka imala je okus kao savršen nadjev za pitu od jabuka. Višnja je okusom bogata, kiselkasto-slatka kakva u stvarnosti i jest. Kruška/passion fruit okusom je nešto blaža verzija voćnog deserta, teksturom kremasto i sve lijepo balansirano.Hit kućica za ljubitelje slastica.
Ekskluzivni distributer KOBE proizvoda vraća se s mesnim specijalitetima i velikim vinskim etiketama.
Što nude:
Nažalost, ništa od ovoga nije bilo ponuđeno na predstavljanju pa ćemo morati pričekati službeno otvorenje.
Bez kobasica nema Adventa, a Institut je i dalje jedan od najpopularnijih izbora na Oleander terasi.
Što nude:
Probali smo Debrecinku - jako dobra, sočna, uz standardno meko brioche pecivo. Ako volite klasiku, ovo je must.
Esplanada ove godine spaja vlastitu kuhinju i koktel bar.
Što nude:
Ovdje smo uspjeli isprobati mousse koji je odličan, štrukli standardno dobri, a kokteli zanimljivo aromatični - pogotovo The Štrukli Affair (da, na čaši je stvarno hrskavi "parmezan disk").