Mislite da vam ne treba još jedan recept za piletinu? Razmislite ponovno. Hrskava piletina Jamieja Olivera, nazvana po njegovom sinu Buddyju, mogla bi postati vaš novi favorit za brze obroke tijekom tjedna, ali i za nedjeljni ručak. Tajna je u panadi od kruha s cjelovitim žitaricama i sjemenkama, češnjaku te završnom preljevu od meda i limuna koji ovom jednostavnom jelu daje poseban, profinjen okus. A najbolji dio? Jelo je gotovo za tren oka, piše Simply Recipes.
Ako vas brine kompliciranost, vrijedi spomenuti da je čak i Jamiejev sin Buddy jednom demonstrirao pripremu ovog jela, što potvrđuje da je riječ o provjerenom obiteljskom hitu. Sve počinje s krušnim mrvicama, a za razliku od klasičnih prezli, ovdje se koristi kruh od cjelovitih žitarica sa sjemenkama. Jednostavno ga natrgajte, ubacite u multipraktik zajedno s češnjakom i sve skupa izmiksajte u grubu smjesu.
Nakon toga slijedi meso. Pileća prsa se istuku kako bi bila tanja, što im omogućuje brže i ravnomjernije pečenje. Najjednostavnije je to učiniti između dva lista papira za pečenje, koje ste prethodno lagano nauljili maslinovim uljem. Nakon što ste je istukli, piletinu posolite i obilno pospite pripremljenim krušnim mrvicama, preklopite papirom i dobro utisnite panadu. Postupak ponovite i s druge strane. Ovim trikom izbjegava se nered koji inače nastaje kod klasičnog paniranja.
Za kraj, zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, dodajte maslinovo ulje i pecite piletinu otprilike tri minute sa svake strane, dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Cijeli je proces toliko jednostavan, a rezultat toliko ukusan, da će ova hrskava piletina brzo postati i vaš novi omiljeni recept za brzi ručak ili večeru.
Cijeli recept pronađite ovdje.