Bilo da samo želite pojesti ukusan komad torte ili planirate rođendansko slavlje, ova čokoladna mileramka uvijek je dobra ideja. Spoj bogate čokoladne kreme i prhkog tijesta čini je neodoljivom slasticom koja će oduševiti sve ljubitelje čokolade i popularne mileram torte. Jednostavna je za pripremu, a rezultat je raskošna torta savršena za svaku prigodu.
Ova torta srednje je zahtjevna za pripremu. Za izradu će vam trebati oko 30 minuta, a peče se 45 minuta. Uključujući vrijeme hlađenja, bit će spremna za posluživanje za nekoliko sati. Recept je predviđen za 8 porcija.
Tijesto
Krema
Glazura
Za čokoladno prhko tijesto pomiješajte brašno, jaje, šećer u prahu, vanilin šećer, prašak za pecivo, kakao u prahu i omekšani maslac narezan na listiće. Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto i stavite ga u hladnjak na pola sata. Potom tijesto razvaljajte i obložite njime dno i stranice kalupa za torte promjera oko 24 cm, koji ste prethodno lagano nauljili i pobrašnili.
Za kremu skuhajte puding sa šećerom u litri mlijeka prema uputama na pakiranju. Kada je puding gotov, odmah u vruću smjesu dodajte mileram pa sve dobro promiješajte pjenjačom kako ne bi ostale grudice.
Pripremljenu kremu ulijte u kalup preko tijesta i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva oko 45 minuta. Pečenu tortu ohladite na sobnoj temperaturi.
Za čokoladnu glazuru na pari otopite mliječnu čokoladu i čokoladu za kuhanje zajedno sa slatkim vrhnjem, miješajući dok ne dobijete glatku smjesu.
Prelijte glazuru preko ohlađene torte i stavite sve u hladnjak na barem 2 do 3 sata, a najbolje preko noći kako bi se torta dobro stisnula i okusi proželi.