Među prvima smo probali što će se nuditi na Fooling Aroundu. Evo ponude
OLEANDER terasa hotela Esplanade od 26.11. ponovno postaje jedna od najjačih Advent lokacija u gradu. Ove godine koncept je "blagdanski Orient Express“ s devet vagona, a svaki vagon spaja jedan restoran i jedan bar. Naglasak je na bistro kuhinji, kreativnim mladim chefovima, puno veganske i gluten–free ponude te jakim bar programima (gostuju Zadar, Hvar, Beograd).
Na predstavljanju je ponuđen samo mali teaser - svega nekoliko jela - ali dovoljno da se vidi smjer: lagano, kreativno i prilično raznoliko. Donosimo pregled svih kućica uz ono što smo stigli probati.
1. Noel*
Noel i ove godine dolazi u funky blagdanskom izdanju, uz jelovnik koji potpisuje chef Ivan Temšić. Fokus je na reinterpretacijama klasika i toplim–hladnim koktelima Noelovih barmena.
Što nude:
- Kroketi s dimljenim buncekom, kiselim zeljem, turšijom i majonezom mladog luka
- Arancini (pečena puretina, aioli, šipak, chilli)
- Porchetta burger (brioche, svinjska rolada, sir, pečena paprika, med, muštarda)
Probali smo kroket bunceka - izvana hrskav, iznutra punjen intenzivnim okusom bunceka i zelja. Masnije i konkretnije jelo, ali jako fino i baš u Noel stilu.
2. Peti Kupe x Bora Winery
Talijanski street bistro vibra uz selekciju vina i maslinovih ulja vinarije Bora.
Što nude:
- Toni Mortadella, Gianna Parmigiana i drugi sendviči
- Homemade Lasagna
- Pinsa Zagabria
- Birana vina i ulja te glazbeni program + gostujući restorani
Nismo uspjeli isprobati ponudu jer ništa nisu iznosili na pretpremijeri.
3. BioMania
Najjači veganski, organski i gluten–free izbor na Fooling Aroundu. Ako tražite nešto laganije i modernije - ovo je hit kućica.
Što nude:
- Sarma burger (rižin papir, kiseli kupus, dimljeni tofu)
- Arancini s tartufima
- Bogata Winter Soup od leće i batata
- Buća Burek
- Red Curry Bowl
- Arancino Sweet s čokoladom i lješnjakom
Probali smo Sarma Burek. Veganski je i gluten-free, punjen dimljenim tofuom, rižom, lijepo začinjen. Okusom stvarno podsjeća na sarme s mesom - jako fino i najugodnije iznenađenje večeri.
4. Debeli Dabar x Urania Bar
Debeli Dabar premijerno dolazi, i to u kombinaciji s Urania barom. Fokus je na comfort street foodu koji miriši na domaću blagdansku hranu.
Što nude:
- Legendarni picek u "mlinci pecivu“
- Kobaja s kiselim zeljem u ravnoj lepinji
- Craft kokteli Urania bara + jedan specijalni topli napitak
Jeli smo Legendarnog piceka - pecivo imitira mlince, punjenje je dimljena trganica, malo kupusa, pikantni umak i hrskavi luk. Jako fino, baš comfort i baš zimski.
5. SoHo Sushi x KOi Bar
Japanski street food + sofisticirani kokteli Marina Karinje.
Što nude:
- Handmade Shrimp Balls
- Tempura shrimp
- Spring rolls
- Spicy squid
- Chicken karaage
- Sushi Christmas Box (četiri vrste sushija)
- Kokteli: Dark & Spicy, Sakura Spritz, Spiced Daiquiri Shot, Hot & Spicy, Pimento Pear…
Probali smo shrimp balls - vrlo fine, hrskave izvana, mekane iznutra, lijepo začinjene. Odličan zalogaj za šetnju.
6. Melt x Ginglebells
Brunch + slatko + gin bar. Melt se vraća s toplim, cosy desertima, dok Ginglebells nosi svoj poznati kuhani gin.
Što nude:
- Christmas Crumble
- Brunch specijali
- Topli i hladni gin kokteli, uključujući legendarni kuhani gin
Isprobali smo Christmas Crumble - topao crumble od jabuke s vanilijom i cimetom. Sočan, taman sladak, baš pravi blagdanski comfort desert.
7. Gdje je Jura? x Mono by Klepić Juraj
Pastry spektakl - realistične voćke koje izgledaju kao skulpture, a iznutra su punjene kremom i pravim voćnim nadjevom.
Što nude:
- Realistične voćke (višnja, kruška, zelena jabuka, nektarina, passion fruit…)
- Punjenja: cream cheese, bijela čokolada, vrhnje + voćni nadjev
Probali smo više voćki - vizualno ludo, okusi odlični. Zelena jabuka imala je okus kao savršen nadjev za pitu od jabuka. Višnja je okusom bogata, kiselkasto-slatka kakva u stvarnosti i jest. Kruška/passion fruit okusom je nešto blaža verzija voćnog deserta, teksturom kremasto i sve lijepo balansirano.Hit kućica za ljubitelje slastica.
8. Acrobat - Svijet Vina (KOBE)
Ekskluzivni distributer KOBE proizvoda vraća se s mesnim specijalitetima i velikim vinskim etiketama.
Što nude:
- Kobe steakovi
- Kobe burger
- Kobe pizze
- Vina: Ornellaia, Billecart-Salmon, Philipponnat, Bastianich, Juve & Camps
Nažalost, ništa od ovoga nije bilo ponuđeno na predstavljanju pa ćemo morati pričekati službeno otvorenje.
9. Institut za kobasice Mate Jankovića
Bez kobasica nema Adventa, a Institut je i dalje jedan od najpopularnijih izbora na Oleander terasi.
Što nude:
- Debrecinka
- Kranjska
- Signature kobasice u brioche pecivu + umaci
Probali smo Debrecinku - jako dobra, sočna, uz standardno meko brioche pecivo. Ako volite klasiku, ovo je must.
10. Esplanade vagon
Esplanada ove godine spaja vlastitu kuhinju i koktel bar.
Što nude:
- Hrskavi losos štapići Ane Grgić Tomić
- Kroketi od pršuta
- Esplanadini štrukli
- Čokoladni mousse (dessert by Mirjana Špoljar)
- Topli aromatični kokteli + The Štrukli Affair (yogurt liker, slana karamela, kruška, gin, parmezan disk)
Ovdje smo uspjeli isprobati mousse koji je odličan, štrukli standardno dobri, a kokteli zanimljivo aromatični - pogotovo The Štrukli Affair (da, na čaši je stvarno hrskavi "parmezan disk").
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati