Čitateljica podijelila recept za kremasti kolač koji je na Fejsu izazvao pravu pomamu

Foto: Slava Hodak

Ako ste ljubitelj popularnih Ferrero Rocher kuglica, onda je ovaj kolač kao stvoren za vas. Riječ je o kremastim kockama bogatog okusa čokolade i lješnjaka koje su osvojile društvene mreže, a recept je s nama podijelila čitateljica Slava Hodak, nakon što je izazvao pravu pomamu u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?. Ovaj desert idealan je za svečane prigode, ali i za trenutke kada se jednostavno želite počastiti nečim zaista posebnim, a ovdje je recept.

Potrebni sastojci

Za kolač će vam trebati sljedeći sastojci:

  • jaja
  • šećer
  • vanilin šećer
  • ulje
  • mlijeko
  • glatko brašno
  • prašak za pecivo
  • kakao
  • mljeveni lješnjaci
  • Ferrero Rocher kuglice
  • mascarpone
  • slatko vrhnje
  • bijela Lino lada.

Kako se priprema

Za biskvit, pjenasto miksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom desetak minuta. Postupno dodajte ulje i mlijeko uz neprestano miksanje. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, kakao i mljevene lješnjake. Lagano ih umiješajte u smjesu s jajima. Na kraju dodajte i sitno nasjeckane Ferrero Rocher kuglice te sve skupa lagano sjedinite.

Smjesu za biskvit izlijte u kalup po želji i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C, otprilike 25 do 30 minuta. Pečeni biskvit dok je još topao premažite s malo toplog mlijeka i pustite da se u potpunosti ohladi prije nanošenja kreme.

Za prvu kremu, mikserom sjedinite mascarpone sir, slatko vrhnje, bijelu Lino ladu i mljevene tostirane lješnjake dok ne dobijete glatku kremu. Ravnomjerno je rasporedite preko ohlađenog biskvita. Za drugu kremu, slatko vrhnje i vanilin šećer izmiksajte u čvrsti šlag. Premažite ga preko prve kreme od mascarponea.

Kolač ukrasite cijelim ili prepolovljenim Ferrero Rocher kuglicama po želji. Prije posluživanja, ostavite ga u hladnjaku barem jedan do dva sata kako bi se kreme dobro stisnule i okusi proželi, a cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.