Čitateljica podijelila recept za kremasti kolač koji je na Fejsu izazvao pravu pomamu
AKO STE ljubitelj popularnih Ferrero Rocher kuglica, onda je ovaj kolač kao stvoren za vas. Riječ je o kremastim kockama bogatog okusa čokolade i lješnjaka koje su osvojile društvene mreže, a recept je s nama podijelila čitateljica Slava Hodak, nakon što je izazvao pravu pomamu u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?. Ovaj desert idealan je za svečane prigode, ali i za trenutke kada se jednostavno želite počastiti nečim zaista posebnim, a ovdje je recept.
Potrebni sastojci
Za kolač će vam trebati sljedeći sastojci:
- jaja
- šećer
- vanilin šećer
- ulje
- mlijeko
- glatko brašno
- prašak za pecivo
- kakao
- mljeveni lješnjaci
- Ferrero Rocher kuglice
- mascarpone
- slatko vrhnje
- bijela Lino lada.
Kako se priprema
Za biskvit, pjenasto miksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom desetak minuta. Postupno dodajte ulje i mlijeko uz neprestano miksanje. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, kakao i mljevene lješnjake. Lagano ih umiješajte u smjesu s jajima. Na kraju dodajte i sitno nasjeckane Ferrero Rocher kuglice te sve skupa lagano sjedinite.
Smjesu za biskvit izlijte u kalup po želji i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C, otprilike 25 do 30 minuta. Pečeni biskvit dok je još topao premažite s malo toplog mlijeka i pustite da se u potpunosti ohladi prije nanošenja kreme.
Za prvu kremu, mikserom sjedinite mascarpone sir, slatko vrhnje, bijelu Lino ladu i mljevene tostirane lješnjake dok ne dobijete glatku kremu. Ravnomjerno je rasporedite preko ohlađenog biskvita. Za drugu kremu, slatko vrhnje i vanilin šećer izmiksajte u čvrsti šlag. Premažite ga preko prve kreme od mascarponea.
Kolač ukrasite cijelim ili prepolovljenim Ferrero Rocher kuglicama po želji. Prije posluživanja, ostavite ga u hladnjaku barem jedan do dva sata kako bi se kreme dobro stisnule i okusi proželi, a cijeli recept pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati