Ovaj mramorni kolač s jogurtom topi se u ustima, morate si zapisati recept

Foto: Shutterstock

Volite jednostavne, domaće kolače koji uvijek uspijevaju? Onda je ovaj mramorni jogurt kolač idealan izbor za vas. Jogurt mu daje mekoću i sočnost, dok se kombinacija svijetle i tamne smjese pretvara u prepoznatljiv mramorni uzorak koji izgleda prekrasno kada se kolač nareže. Priprema je brza, a rezultat je ukusan kolač koji će obožavati svi ukućani.

Priprema ovog kolača traje oko 15 minuta, a peče se 45 minuta, što znači da je za cijeli proces potreban otprilike jedan sat. Recept je vrlo jednostavan pa ga mogu pripremiti i amateri, a kolač će se savršeno slagati uz šalicu čaja ili kave.

Potrebni sastojci

Od sastojaka će vam trebati:

  • jaja
  • šećer
  • vanilin šećer
  • tekući jogurt
  • ulje
  • glatko brašno
  • prašak za pecivo
  • kakao
  • mlijeko.

Kako se priprema

Kalup za kruh obložite papirom za pečenje ili ga premažite maslacem i posipajte brašnom, a pećnicu zagrijte na 180 °C. U posudi pjenasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte jogurt i ulje te sve kratko izmiksajte na najmanjoj brzini. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo te lagano sjedinite špatulom ili mikserom dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.

Podijelite smjesu na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte kakao i mlijeko pa dobro promiješajte. Ako je smjesa pregusta, dodajte još malo mlijeka kako bi bila slične gustoće kao i svijetla smjesa. U pripremljeni kalup naizmjenično ulijevajte svijetlu i tamnu smjesu. Kada ste izlili obje smjese, vrhom noža lagano prođite nekoliko puta kroz tijesto kako biste stvorili mramorni uzorak.

Kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 45 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi desetak minuta u kalupu, a zatim ga pažljivo prebacite na rešetku da se potpuno ohladi prije rezanja i posluživanja. Cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.