Oblikuj tijelo poput zgodne Anne Kournikove

Foto: Maxim

JEDNA od najljepših sportašica zna kako održati vrhunsku formu. Anna Kournikova u medijima se pojavljivala više radi svog dobrog izgleda nego sportskih uspjeha, a sada znamo i kojim vježbama oblikuje tijelo.
 
Vježbe dodaj u svoj uobičajeni trening i radi ih dva do tri puta tjedno. Od opreme ti je potrebna medicinka, a težinu odaberi prema vlastitim sposobnostima (idealna težina je ona kojom ćeš s naporom svaku vježbu napraviti do kraja, bez da gubiš formu).
 
Vježbe:
 
1. Udarac medicinkom
 
Stani tako da su noge malo šire od širine bokova, koljena lagano savij, a ruke podigni iznad glave, savijajući laktove tako da ti medicinka bude iza glave. Loptu snažno baci na pod, te se spusti u čučanj. Vrati se u početni položaj i ponovi 20 puta.
 
2. Bekhend i forhend
 
Noge postavi malo šire od širine bokova, a težinu prebaci u lijevu nogu (malo savij koljeno). Zakreni torzo i ramena ulijevo, pa loptu približi lijevo od prsa. U jednom pokretu, zakorači desnom nogom i zakreni torzo i bokove unaprijed, spusti se u iskorak te loptom zamahni ispred tijela do desnog ramena. Vrati se u početni položaj i napravi ukupno 10 ponavljanja na svaku stranu.
 
3. Ruski twist
 
Loptu drži s obje ruke, sjedni na pod s lagano savijenim nogama i spojenim stopalima. Podigni stopala u zrak te zakreni gornji dio tijela i spusti loptu na tlo. Vrati se u sredinu te ponovi na drugu stranu. Napravi 10 ponavljanja.
 
Savjet: Izravnaj leđa, bokove gurni naprijed, a donji dio tijela drži čvrsto dok se okrećeš s jedne strane na drugu.
 
4. Čučanj i biceps pregib
 
Medicinku uhvati s obje ruke ispred prsa, noge raširi, a prsa drži visoko. Spusti se u čučanj i loptu spustiš između nogu. Težinu prebaci na pete i stisni mišiće stražnjice, te se vrati u početni položaj. Napravi 20 ponavljanja.
 
5. Izdržaj na zidu s rotacijom
 
Leđa priljubi uz zid, a medicinku drži s obje ruke ispred prsa. Spusti se u čučanj tako da ti leđa i dalje dodiruju zid. Okreni se ulijevo i medicinkom dotakni zid. Vrati se u početni položaj, a zatim ponovi na drugu stranu. Napravi ukupno 20 ponavljanja.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.