Crossfit trening s medicinkom: zabavi se i pokreni cijelo tijelo

Foto: Shutterstock

DOSADILE su ti uobičajene vježbe? Isprobaj ovaj zabavni Crossfit trening s medicinkom!

Crossfit se sastoji od kratkih i intenzivnih treninga za koje ti nije potrebna skupa oprema, stoga se ovakve vježbe mogu izvoditi u teretani, kod kuće ili u prirodi. Cilj je optimiziranje motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, a izuzetno je učinkovit ako se želiš dovesti u vrhunsku formu ili smršaviti u kratkom vremenskom roku.

Za današnji trening potrebna ti je medicinka. Ovog se rekvizita sigurno sjećaš iz osnovne škole, a sada će ti uvelike pomoći pri jačanju cijelog tijela.

Stani ispred zida, stopala postavi u širinu ramena, ramena povuci unatrag, a medicinku drži rukama na prsima tako da su laktovi ispod lopte. Bokove povuci unatrag i savij koljena spuštajući se u čučanj. Eksplozivno se vrati u početnu poziciju, ispruži ruke i baci loptu prema zamišljenoj točki na zidu. Ako želiš manje oštetiti zid ili si jednostavno zadati cilj, nacrtaj metu na papiru ili kartonu.

Nakon nekoliko odrađenih čučnjeva i izbačaja, prijeđi na burpees.

Za pravilno izvođenje burpeeja stani uspravno s medicinkom na prsima. Spusti se u čučanj i ruke prisloni na medicinku koju ćeš smjestiti na pod ispred sebe. Stopalima odskoči u gornju poziciju skleka, a zatim se vrati u čučanj. Eksplozivno se vrati u početnu, stajaću poziciju i izbaci medicinku prema zidu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.