Piletina s 4 sastojka koja se topi u ustima, ne može biti jednostavnije
SVI SMO se našli u toj situaciji: 16 je sati, gledate u paket pilećih prsa i nemate apsolutno nikakvu ideju što pripremiti za večeru. Ili ste možda zapeli u kulinarskoj rutini i čini vam se da stalno vrtite ista jela. Sljedeći put kada se nađete u takvom problemu, rješenje je piletina koja se topi u ustima - i za nju vam trebaju samo četiri glavna sastojka, piše The Kitchn.
Ovaj recept dokazuje koliko ukusna mogu biti pileća prsa, jer je svaki zalogaj nevjerojatno nježan i sočan. Osim toga, priprema ne može biti jednostavnija. Uz samo pet minuta aktivnog rada, tri laka koraka i pečenje koje ne zahtijeva nadzor, ovo je idealan obrok za užurbanu svakodnevicu. Večera je na stolu za manje od 30 minuta.
Tajna ovog jela krije se u majonezi. Možda zvuči neobično, ali upravo ona održava nemasna pileća prsa iznimno sočnima tijekom pečenja i daje im bogat okus. Uz nju, izdašna količina sitno naribanog parmezana stvara neodoljivu zlatno-smeđu koricu.
Potrebni sastojci
Od sastojaka će vam, uz pileća prsa, trebati i:
- majoneza
- parmezan
- češnjak u prahu
- sol i papar
- peršin.
Kako se priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C. U manjoj zdjeli pomiješajte majonezu, naribani parmezan i češnjak u prahu. Pileća prsa vodoravno prerežite kako biste dobili četiri tanja odreska. Dobro ih osušite papirnatim ručnicima te sa svih strana začinite solju i paprom.
Piletinu posložite u jednom sloju u vatrostalnu posudu. Preko svakog komada ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu s majonezom. Pecite 20 do 25 minuta, odnosno dok piletina ne bude potpuno pečena, a unutarnja temperatura ne dosegne najmanje 74°C.
Za kraj, uključite gornji grijač (grill funkciju) u pećnici i zapecite jelo 2 do 3 minute, dok vrh ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Ostavite da odstoji nekoliko minuta prije posluživanja, a cijeli recept pronađite ovdje.
Ako nemate majonezu, možete je zamijeniti jednakom količinom kiselog vrhnja ili punomasnog grčkog jogurta. Piletina će i dalje biti sočna, no nećete dobiti jednako hrskavu koricu.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati