Index Zid
Vijesti
Sport
Magazin
Magazin
Shopping
Ljubimci
Food
Mame
Auto
Fit
Chill
Horoskop
Oglasi
Recepti
Ostalo
Zaposli se na Indexu
Lajk.hr
Vježbe
Tečaj
TV program
Kino
Vrijeme
Kalendar
{{userInfo.Initials}}
{{userInfo.FirstName}}
{{userInfo.FirstName}}
Moj profil
Upravljanje računom
Odjavite se
Spremite ovu listu - ovo su najbolji kolači s jabukama koje svi vole
TOP LISTA najboljih jesenskih delicija - omiljenih kolača s jabukama.
20.10.2025.
Uz dodatak ovog sastojka umak od rajčice uvijek će biti ukusan i nimalo kiseo
OTKRIJTE kako jednostavan dodatak smeđeg šećera može transformirati vaš umak za špagete, neutralizirajući kiselost rajčica i dajući mu bogatiji i puniji okus.
20.10.2025.
Krenula je sezona viroza, a ova će vas juha okrijepiti kada se osjećate loše
NUTRICIONISTICA je podijelila recept za kremastu pileću juhu bez vrhnja, idealnu za jačanje imuniteta tijekom hladnijih dana.
20.10.2025.
Top 7 jesenskih namirnica koje sada treba jesti (i zašto)
JESEN donosi bogatstvo sezonskih namirnica koje su zdrave, ukusne i isplative. Evo koje treba uvrstiti u jelovnik.
20.10.2025.
Ovi ručkovi jeftini su i gotovi u manje od pola sata, zapišite si recepte
AKO NEMATE ideja što kuhati ovaj tjedan, donosimo 7 brzih i jednostavnih recepata.
20.10.2025.
FOTO
Nema do domaćih jela. Evo što posljednjih dana pripremaju naši čitatelji
U NASTAVKU donosimo presjek onoga što su naši čitatelji kuhali proteklih dana - raznolika jela koja dokazuju da domaća hrana nikada ne izlazi iz mode.
19.10.2025.
5 recepata za buhtle kakve su pravile naše bake, nema boljih od ovih
DONOSIMO vam pet provjerenih recepata za mekane buhtle koje će vas vratiti u djetinjstvo, bilo da volite slatke ili slane verzije.
19.10.2025.
Zašto neki restorani skrivaju cijene na webu? Radi se o simptomu lošeg ugostiteljstva
SKRIVANJE cijena jela na internetskim jelovnicima može biti znak lošeg ugostiteljstva i nemara prema gostima.
19.10.2025.
Zašto vam pohanci nikad nisu hrskavi? Jedan ključni korak svi preskaču
POHANCI su jedan od onih klasika koji izgledaju jednostavno za pripremu, ali razlika između prosječnog i nezaboravno hrskavog pohanca zapravo se krije u malim detaljima.
19.10.2025.
Tajna savršene domaće juhe leži u ovom koraku, ne preskačite ga
KULINARSKI stručnjaci otkrili su da je domaći temeljac ključan za bogat okus juhe. Umjesto začina, savjetuju korištenje ostataka povrća i kostiju.
19.10.2025.
Kada pripremate odrezak, nikako mu nemojte zaboraviti dodati ovaj važan sastojak
KUHARICA otkriva kako jednostavnim postupkom soljenja čak i jeftinije komade odreska možete pretvoriti u sočnu i mekanu deliciju.
18.10.2025.
Koliko dugo ostaci hrane mogu stajati u hladnjaku? Odgovor bi vas mogao iznenaditi
STRUČNJACI savjetuju kako prepoznati pokvarene ostatke hrane i koliko ih je dugo sigurno čuvati u hladnjaku.
18.10.2025.
Najavili su vam se gosti? Iznenadite ih jednim od ovih sočnih jesenskih kolača
DONOSIMO vam pet savršenih recepata za jesenske dane, od cimet-rolica i babke s jabukama do raskošnih brownieja s bundevom.
18.10.2025.
Čvarci koštaju više od kobasica: Evo zašto su postali nedostižna delicija
NEKADA su čvarci bili ostatak nakon kolinja i svakodnevna hrana koja se na selu jela uz luk i kruh. Danas su delikatesa koja stoji pravo bogatstvo, a skuplji su i od kobasica.
18.10.2025.
Sočne pileće okruglice u umaku od gljiva i vina idealan su brz ručak ili večera
SAVRŠEN, brz i jednostavan recept za ukusnu večeru ili ručak.
18.10.2025.
U kafiću u srcu Beča umirovljenici peku kolače po receptima starim desetljećima
BEČKI kafić Vollpension zapošljava umirovljenike koji peku kolače po svojim receptima, spajajući generacije i boreći se protiv siromaštva i usamljenosti starijih osoba.
18.10.2025.
Na jedno smo mjesto skupili omiljene slastice s kestenima, spremite si ove recepte
DONOSIMO vam pet fantastičnih recepata za kolače s kestenima, od sočnih muffina i browniesa do raskošne torte i hrskavih keksića.
17.10.2025.
Perete li gljive prije kuhanja ili mislite da je to besmislica? Evo istine
VJEČNA kuhinjska debata: prati ili ne prati gljive? Vrhunski kuhari otkrivaju svoje trikove i savjete za pripremu, od čišćenja do kreativnih recepata.
17.10.2025.
Tajna savršene pržene piletine: Poznati chef otkriva greške koje svi radimo
POZNATI chef otkriva najčešće pogreške kod pripreme pržene piletine i dijeli jednostavne savjete za savršeno hrskavo i sočno jelo, od odabira ulja do pravilnog paniranja.
17.10.2025.
Trebaju li se biljni burgeri i kobasice prestati tako zvati? Mesna industrija protiv
PRIJATELJI životinja kritiziraju pokušaj zabrane upotrebe mesnih naziva za biljne proizvode, smatrajući ga štetnim i nepotrebnim.
17.10.2025.
Splitski restoran uvršten među najbolje svjetske projekte dizajna interijera
SPLITSKI restoran osvojio je prestižne međunarodne nagrade za dizajn interijera, ističući Hrvatsku na globalnoj sceni.
17.10.2025.
Recept koji ćete držati na hladnjaku: Pita gotova u pola sata, obožavat će ju svi
OVAJ recept za slanu pitu s butternut tikvom i špinatom idealan je za brzi ručak ili večeru.
17.10.2025.
Uz ove recepte više nikada nećete poželjeti jesti kupovni kruh. Napravite svoj
DONOSIMO vam četiri provjerena recepta za savršen domaći kruh, uključujući i super jednostavnu verziju iz lonca za koju vam ne treba iskustvo.
16.10.2025.
Pogledajte kakva su se jela posluživala u zagrebačkim restoranima 1970.
NA DRUŠTVENIM mrežama osvanuo je zanimljiv novinarski prilog iz 1970. godine iz arhive HRT-a, u kojemu je riječ o zagrebačkim restoranima i njihovoj ponudi u tadašnje vrijeme.
16.10.2025.
U strogom centru Slavonskog Broda otvorena je vrhunska i drugačija pizzerija
PIZZERIJA Vesuvio, smještena u centru Slavonskog Broda, nudi vrhunske napoletanske pizze i postaje novi hit među ljubiteljima pizze.
16.10.2025.
Svjetski je dan hrane, u ovom kvizu provjerite koliko znate o hrani koju jedete
DANAS, 16. listopada, obilježavamo Svjetski dan hrane, dan posvećen podizanju svijesti o važnosti zdrave, dostupne i održive prehrane za sve.
16.10.2025.
Radite li ih već? Top 5 najpoželjnijih jela ove sezone
OD KREPKIH variva i juha do zapečenih zagorskih štrukli, donosimo vam izbor najpopularnijih jela ove sezone.
16.10.2025.
Omiljeni chef vraća se na male ekrane, u prvoj epizodi serijala kuhat će brudet
OMILJENI chef David Skoko vraća se na male ekrane s novim gastro-putopisnim serijalom "Mjesto za mene".
16.10.2025.
Na jednu namirnicu gotovo nitko ne misli - a ima više željeza od mesa
JEDNA je namirnica prava "nutritivna riznica", no rijetko tko je se sjeti.
16.10.2025.
Svjetski popularan dodatak za jelo koje i Spud Bud koristi na svojim krumpirima
JEDAN dodatak jelima mnogi obožavaju, a u kulinarstvu je poznat od davnina.
15.10.2025.
Napravite ovo i više vam nikada neće kipiti voda u loncu
OTKRIJTE stari bakin trik koji sprječava kipljenje vode prilikom kuhanja tjestenine, krumpira ili žitarica.
15.10.2025.
Ana Roš i istarska Stara škola: Slavna chefica radi na razvoju novog jelovnika
ANA ROŠ u suradnji s Janom Vukasovićem i Starom Školom uvodi novi kulinarski smjer u Istri temeljen na lokalnim namirnicama i globalnim tehnikama.
15.10.2025.
Preminuo je Ivan Molnar, posljednji osobni kuhar Josipa Broza Tita
IVAN Molnar, posljednji osobni kuhar Josipa Broza Tita, preminuo je u 72. godini.
15.10.2025.
Jelo koje je američki predsjednik probao u Europi i donio u Ameriku - danas je kultno
JEDNO je jelo oduševilo i američkog predsjednika, koji ga je doveo u Ameriku gdje je postalo kultno.
15.10.2025.
Palačinke će vam uvijek ispasti mekane ako ne preskočite ovaj korak
JEDNOSTAVAN trik s odmaranjem tijesta čini svu razliku.
15.10.2025.
Ovo je jedini kuhinjski alat koji vam treba, tvrdi poznati chef
POZNATI chef i TV voditelj Andrew Zimmern otkrio je koji je njegov omiljeni kuhinjski alat - klasični četverostrani ribež, isti kakav je koristila i njegova baka.
14.10.2025.
Kako ispeći kestene da budu mekani i mirisni - bez muke i nereda?
MIRIS pečenih kestena neizostavan je znak jeseni. Iako se naizgled radi o jednostavnom poslu, mnogi se iznenade kada im kesteni ostanu tvrdi ili se teško gule. Ključ je u pravilnom zarezivanju i pripremi prije pečenja, a evo na koje stvari treba obratiti pažnju.
14.10.2025.
Jednostavni trikovi za besprijekoran drveni stol godinama
KAKO pravilno očistiti drveni stol, ukloniti mrlje od vode i topline te ga zaštititi kako bi godinama izgledao kao nov? Imamo par savjeta.
14.10.2025.
Poznata zagrebačka trgovina ove subote priprema filipinsku večeru, evo detalja
U PEKINŠKOJ patki, trgovini specijaliziranoj za međunarodne proizvode smještenoj u zagrebačkoj Vlaškoj ulici 79, ove će se subote održati poseban gastronomski događaj - filipinska večera.
14.10.2025.
Michelin više neće ocjenjivati samo restorane, najavio vodič i za vina
MICHELINOV vodič, poznat širom svijeta po svojoj klasifikaciji restorana, odsad će dodjeljivati priznanja i vinima.
14.10.2025.
Ovaj se prilog u restoranima najviše naručuje, a kod kuće je gotov u pola sata
JEDAN je prilog dio jelovnika mnogih restorana, a vrlo lako se priprema i kod kuće.
14.10.2025.
Greška koju svi radimo: Nikad ne čuvajte kruh na ovom mjestu
SLAVNI pekar Paul Hollywood otkriva zašto kruh nikada ne biste trebali držati u hladnjaku i nudi dva jednostavna rješenja kako bi vaša štruca što duže ostala svježa i ukusna.
14.10.2025.
Naša čitateljica skuhala je prvu sarmu ove jeseni, a kada je vi kuhate?
S OBZIROM na to da je tek sredina listopada, mnogi bi rekli da je za sarmu još prerano. Drugi će pak tvrditi da za to omiljeno jelo - nikad nije prerano.
13.10.2025.
Genijalan "uradi sam" trik za skrivanje nereda na kuhinjskom pultu
MUČI vas vječni nered na kuhinjskom pultu? Jedan par osmislio je genijalno "uradi sam" rješenje - niski zid na otoku koji elegantno skriva sve sitnice i održava prostor urednim.
13.10.2025.
Ovo je najskuplja namirnica u vašem hladnjaku, a najčešće propadne
JEDNU namirnicu svi imamo u hladnjaku, a iako vam se to možda ne čini tako - najčešće propada.
13.10.2025.
Top 7 jela koja će svi kuhati barem jednom ove sezone
LISTA omiljenih tjednih ručkova kojima se veselimo u jesen.
13.10.2025.
Pizzerija na autobusnoj stanici bez WC-a peče fantastične pizze, nas je oduševila
BUDUĆI da sam se zaželio dobre pizze, bacio sam pogled na svoj popis pizzerija koje nisam do sada posjetio, a po ocjenama i recenzijama izdvajaju se od ostalih. Tako je ovaj put izbor pao na pizzeriju Shango koja se nalazi u Krčelićevoj ulici na Svetom Duhu.
13.10.2025.
Dosadila vam je klasična zobena kaša? Dodajte joj ovaj sastojak, bit će puno ukusnija
DODATAK jednog sastojka može transformirati vašu jutarnju zobenu kašu u kremastu i dekadentnu slasticu.
13.10.2025.
Lanene sjemenke nevjerojatno su zdrave, evo kako ih iskoristiti u kulinarstvu
LANENE sjemenke su superhrana bogata vlaknima i omega-3 kiselinama, a evo kako ih pravilno koristiti u kuhinji.
12.10.2025.
Trik za savršeno gust gulaš: Jedan sastojak čini ogromnu razliku
KUHARICA otkriva jednostavan trik za pripremu gušćeg i ukusnijeg goveđeg gulaša. Uz pomoć jednog sastojka umak će postati bogat, baršunast i pun okusa.
12.10.2025.
Prijavite se
Brza prijava
(traje par sekundi)
Facebook
Google
Prijava emailom
Ako već niste registirani, poslat ćemo vam email s linkom za nastavak registracije.
Prijavite se
Kreiranjem i prijavom na račun slažete se s našim
Uvjetima korištenja
i
Pravilima o privatnosti