Znate li kada ne biste trebali jesti voće? Donosimo odgovor

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TIJEKOM visokih temperatura osvježenje se može potražiti i u raznim voćnim varijantama. Nema sumnje, voće je zdravo za ljudski organizam, no postoji period u kojem se iz njega mogu izvući svi hranjivi sastojci i nije predviđeno baš za svako doba dana.

Istraživanja su pokazala da je za maksimalnu korist voće najbolje jesti tijekom jutarnjih sati, i to na prazan želudac. Štoviše, voće je lako probavljivo pa ujutro pomaže pri detoksikaciji organizma. To je činjenica jer su nutricionisti potvrdili da nakon spavanja organizam treba pojačanje pa je voće idealno za to.

Ne prije spavanja

Osim doručka, voćno osvježenje dobro je potražiti u obliku međuobroka. Umjesto grickalica ili slatkiša, tanjur pun voća uz orašaste plodove dobra je kombinacija jer se danju luče razni enzimi koji pomažu da dugo ostanete siti, ali i dobijete sve potrebne nutrijente.

Treba, međutim, imati na umu da voće sadrži fruktozu, odnosno voćni šećer. On diže razinu energije pa konzumacija voća nije dobra tijekom večernjih sati, odnosno prije spavanja. To može utjecati na kvalitetu sna i držati vas budnim, što će vam otežati da se kvalitetno naspavate.

Prirodan sok kao idealno osvježenje

Osim što se može jesti sirovo, možete napraviti i sok od voća. Za to vam treba kvalitetan sokovnik. VerVita Motiv1 (Kuvings Motiv1) - gunmetal mat ne samo da će vam pružiti sve nutrijente iz voća već će vas i motivirati da živite zdravije. Ovo je pametni sokovnik koji bluetoothom možete povezati s aplikacijom Kuvings Smart Juicer Global na pametnom uređaju.

Foto: Shutterstock

Nakon što sokovnik povežete s uređajem, prikazat će vam detaljnu personaliziranu vrijednost, odnosno mišićnu masu, postotak masnog tkiva, minerala i vode u tijelu, ali i brojne druge personalizirane vrijednosti. Na temelju izvršene analize, uz ovaj sokovnik dobit ćete i personalizirane recepte za razne sokove, tako da voće možete planirano i zdravo iskoristiti.

Osim toga, na temelju vašeg stanja organizma, u aplikaciji ćete dobiti personalizirane vježbe, a možete si postaviti određene fizičke ciljeve i pratiti vlastiti napredak. Cijedi gotovo sve: voće, povrće, lisnato povrće, orašaste plodove i biljna mlijeka. Lak je za održavanje jer mu je potrebno čišćenje jednom dnevno. Na ovaj način možete planirano uživati u voću i postići bolje zdravlje organizma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.