Uskoro kreće sezona pečenja kolača, a bočica ekstrakta vanilije neizostavan je sastojak za brojne slastice. No, zašto ju ne biste zamijenili drugim sastojkom, koji ima puno bolji i intenzivniji okus vanilije? Pasta od mahune vanilije savršen je spoj između ekstrakta i cijelih mahuna - luksuzna, koncentrirana i bogatog okusa poput samih mahuna, a opet jednostavna za korištenje poput ekstrakta. Upravo ona daje dubinu i eleganciju svakom jelu, piše Simply Recipes.
Kad god recept zahtijeva ekstrakt vanilije, zamijenite ga jednakom količinom paste. Međutim, budući da pasta ima jači okus, slobodno možete koristiti i nešto manju količinu, ako ne želite da okus vanilije prevlada. To je jednostavan trik kojim ćete poboljšati svaku slasticu.
Pasta od mahune vanilije ima gušću teksturu i sadrži prava zrnca iz mahune, što mijenja i okus i doživljaj u ustima. Ta sitna crna zrnca daju vašim desertima i dašak profinjenosti, a osim deserata, pastu od vanilije možete koristiti i za pripremu zobenih pahuljica ili jogurta s okusom vanilije za doručak. Opcija je bezbroj, a evo i nekoliko deserata u kojima ekstrakt vanilije možete zamijeniti pastom.
>> Recept: Biskvit od vanilije
>> Recept: Francuski kolač s jabukama