Prestanite kupovati ekstrakt vanilije, ovo je 100 puta bolje za sve kolače

Foto: Shutterstock

Uskoro kreće sezona pečenja kolača, a bočica ekstrakta vanilije neizostavan je sastojak za brojne slastice. No, zašto ju ne biste zamijenili drugim sastojkom, koji ima puno bolji i intenzivniji okus vanilije? Pasta od mahune vanilije savršen je spoj između ekstrakta i cijelih mahuna - luksuzna, koncentrirana i bogatog okusa poput samih mahuna, a opet jednostavna za korištenje poput ekstrakta. Upravo ona daje dubinu i eleganciju svakom jelu, piše Simply Recipes.

Kako koristiti pastu od vanilije u slasticama?

Kad god recept zahtijeva ekstrakt vanilije, zamijenite ga jednakom količinom paste. Međutim, budući da pasta ima jači okus, slobodno možete koristiti i nešto manju količinu, ako ne želite da okus vanilije prevlada. To je jednostavan trik kojim ćete poboljšati svaku slasticu.

Pasta od mahune vanilije ima gušću teksturu i sadrži prava zrnca iz mahune, što mijenja i okus i doživljaj u ustima. Ta sitna crna zrnca daju vašim desertima i dašak profinjenosti, a osim deserata, pastu od vanilije možete koristiti i za pripremu zobenih pahuljica ili jogurta s okusom vanilije za doručak. Opcija je bezbroj, a evo i nekoliko deserata u kojima ekstrakt vanilije možete zamijeniti pastom.

>> Rum kuglice

>> Recept: Biskvit od vanilije

>> Recept: Francuski kolač s jabukama

>> Recept: Cheesecake s bundevom

>> Kolač od mrkve i sira

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.