Jelo koje Ličani jedu stoljećima - jako je i zasitno, a priprema je najjednostavnija

Foto: TZG Gospića

VIKEND je počeo, a ako se i vi pitate što jesti, a želite nešto domaće, zimsko i zdravo - na pravom ste mjestu. Pravo je vrijeme za jedan lički klasik, za čiju vam pripremu treba desetak minuta - svo ostalo vrijeme je krčkanje u loncu.

Ličani su poznati po jelima koja su se pripremala od dostupnih, domaćih sastojaka - na jednostavan način. Najčešće su to bili krumpir, kiselo zelje i suhomesnati proizvodi, a upravo o takvom receptu vam danas i pišemo. Inače, lički je krumpir trajno zaštićen proizvod na razini Europske unije, a od davnina je središte mnogih ličkih jela.

Potrebni sastojci

Trebat će vam nekoliko sastojaka.

  • krumpir
  • kiselo zelje
  • svinjska mast
  • slanina
  • rebra
  • suhi vrat
  • dimljena kobasica

Kako se priprema

Priprema ne može biti jednostavnija - koristite veći lonac, pa u njega slažite sastojke. Red kiselog zelja, pa oprano suho meso (slaninu i rebra), žlicu svinjske masti i na kraju preostali dio zelja. Prelijte vodom i kuhajte. Pred kraj kuhanja dodajte dimljene kobasice, a jelo poslužite uz krumpir kuhan u ljusci.

Ovdje je detaljan recept.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.