Mario Mandarić preuzima fine dining restoran u Sarajevu. Imamo detalje

Foto: Mario Mandarić FB

U telefonskom razgovoru sa sommelierom Ivanom Jugom, saznali smo kako ga je chef Mario Mandarić osobno pozvao da se uključi u njegov novi projekt - preuzimanje kuhinje fine dining restorana Amber u luksuznom sarajevskom hotelu Apeiro.

Jug nam je ispričao kako će u projektu imati konzultantsku ulogu, odnosno postaviti standarde servisa i vinske karte, a tijekom prvih dana otvorenja bit će prisutan u restoranu kako bi osigurao da sve teče prema planu.

Jug je dodao kako je nedavno radio na vinskoj karti novootvorenog zagrebačkog restorana Noir 43 u Petrinjskoj ulici (čije smo otvorenje posjetili), te kako se iznimno veseli novim izazovima. “Volim ovo što radim i posebno me vesele ovakvi projekti. Bit će to uzbudljivo iskustvo, a pozivam vas da nas posjetite u Sarajevu čim budete u prilici”, poručio je.

Povratak Marija Mandarića fine diningu

Ekskluzivno doznajemo kako chef Mario Mandarić, zajedno s dijelom svog bivšeg tima iz Noela, preuzima kuhinju restorana Amber. Službeno otvorenje planirano je za petak, 15. studenog, a servis i vinsku kartu posložio je upravo Ivan Jug, jedan od najuglednijih sommeliera u regiji.

Mandarić je nedavno napustio poziciju partnera i glavnog chefa zagrebačkog Noela, dok je njegov Bistro 96 privremeno zatvoren zbog selidbe. Novi sarajevski projekt za njega predstavlja povratak čistom fine diningu, koji je, kako je ranije isticao, napustio zbog različitih profesionalnih vizija.

Fine dining u Sarajevu - izazov i prilika

Najzanimljivije pitanje koje se postavlja jest može li Sarajevo, grad s izrazito snažnom tradicijom pristupačne domaće kuhinje, podržati fine dining koncept s degustacijskim menijem od oko 130 eura. Amber će imati samo 26 mjesta, radit će pet dana u tjednu, i posluživati isključivo večere - što ovaj restoran čini vrlo ekskluzivnim.

Ipak, mnogi vjeruju da projekt ima realne šanse za uspjeh. Iza njega stoje ozbiljni investitori koji su ulaganje temeljili na analizama budućeg turističkog rasta Sarajeva. Tim koji Mandarić okuplja ima iskustva iz restorana s Michelinovim zvjezdicama, a uz Juga, u projektu sudjeluje i talijanski menadžer s iskustvom iz slavnih restorana Cipriani i Jean-Georges. Sve to pokazuje da se radi o promišljenom projektu koji želi postaviti nove standarde visoke gastronomije u regiji.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.