Najgore namirnice koje možete pojesti za doručak

Foto: Instagram

DORUČAK je najvažniji obrok u danu, pa ga nemojte upropaštavati lošim namirnicama.

1. Slatko

Bilo da se radi o kolačima, čokoladi, krafnama ili kroasanima...  Sve su to namirnice jako bogate šećerom koje brzo podižu razinu šećera u krvi, a zatim je brzo i ruše. Drugim riječima, zbog tih ćete namirnica već od jutra biti bez energije, a da ne spominjemo kalorije koje one sadrže.

2. Peciva

Peciva ne moraju imati slatki premaz, budući da samom svojom uobičajenom strukturom mogu u vašem tijelu potaknuti slične procese kao slatkiši. To možete zahvaliti bijelom brašnu koje ima vrlo visok glikemijski indeks, a slojevi premazani margarinom samo vam mogu donijeti još 100 dodatnih kalorija.

3. Prerađeno meso

Sve vrste suhog mesa, salame i slično, također bi trebalo izbjegavati jer sadrže velike količine masti i soli, koje će vaš organizam učiniti tromim.

4. Žitarice s dodatkom šećera

Žitarice jesu odličan izbor za jutarnji obrok, ali samo one bez dodatka šećera, jer već dobro znate što čine vašoj energiji.

5. Neprirodni med i sirupi

Možda si želite zasladiti jutro i mislite kako si tako ne činite štetu, kao kad pojedete npr. krafnu, no to je daleko od istine, pa su time ove namirnice najgora moguća opcija za početak dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.