Za ovu brzu pitu sa sirom svi traže recept - i neodoljivo podsjeća na burek
TRAŽITE li recept za brzinski doručak, večeru ili slani zalogaj koji će biti gotov za manje od sat vremena, ova pita sa sirom je savršen izbor. Posebnost ovog recepta leži u jednostavnoj tehnici slaganja kora u oblik lepeze, koje se potom preliju bogatim nadjevom od svježeg i gauda sira. Rezultat je sočna i ukusna pita hrskave korice koja će oduševiti sve ukućane, a vama neće oduzeti previše dragocjenog vremena.
Priprema ove pite traje svega 10 minuta, a peče se oko 30 minuta, što znači da će cijeli obrok biti na stolu za manje od sat vremena. Recept je vrlo jednostavan za pratiti i idealan je za početnike u kuhinji, a navedene količine dovoljne su za 4 porcije.
Sastojci
- kore za pitu
- ulje
- sir gouda, naribani
- jaja
- svježi sir
- gazirane mineralne vode
- rastopljenog maslaca za premazivanje lima za pečenje
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje premažite rastopljenim maslacem. Uzmite jednu koru i premažite je žlicom ulja. Pospite s otprilike 50 g naribanog sira gouda, a zatim koru skupite u oblik lepeze, poput harmonike. Postupak ponovite s preostale četiri kore.
Složite pripremljene kore jednu do druge u namašćeni lim za pečenje. U zdjeli pripremite nadjev. Pjenjačom sjedinite jaja, svježi sir i gaziranu mineralnu vodu. Dobro izmiješajte smjesu kako bi bila ujednačena.
Pripremljenim nadjevom ravnomjerno prelijte složene kore u limu. Stavite pitu u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 minuta, odnosno dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.
Pečenu pitu izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi prije rezanja i posluživanja. Pitu poslužite toplu, samu ili uz čašu jogurta ili kiselog vrhnja.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati