"Okus kao knedle, samo brže i jednostavnije", piše naša čitateljica za ovo jelo

STIGLA je sezona šljiva i od njih ćemo sigurno barem jednom napraviti poznati desert - knedle sa šljivama. Nema tko ih ne voli i koga ne vraćaju u djetinjstvo, a ako vam se jedu knedle sa šljivama, a nemate previše vremena, napravite ovu slasticu koja će vas okusom odmah podsjetiti na ovo jelo, no puno je jednostavnija za pripremu.
>> Kako napraviti knedle sa šljivama da ispadnu baš kao bakine? Imamo super recept
"Okus kao knedle, samo brže i jednostavnije - palačinka iz pećnice sa šljivama", piše naša čitateljica Selma Omerbegović za ovo jelo, a recept je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Potrebni sastojci
Za ovu knedla-palačinku trebat će vam:
- jaja
- sol
- šećer
- vanilin šećer
- mlijeko
- brašno
- ulje
- šljive
- krušne mrvice
- maslac.
Kako se radi
Jaja prvo dobro umutite pa im dodajte sol i vanilin šećer. Kratko promiješajte da se sastojci sjedine. U smjesu zatim dodajte mlijeko i miješajte dok ga dodajete. Smjesi zatim postepeno dodajte brašno, uz konstantno miješanje kako se ne bi stvorile grudice.
Na kraju dodajte ulje i sjedinite da dobijete ujednačenu glatku smjesu. Pleh obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu te ostavite sa strane. Uzmite šljive, operite ih i očistite od koštica. Očišćene šljive nasjeckajte na sitne kockice. Po smjesi rasporedite nasjeckane šljive. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
U lončić dodajte šećer i krušne mrvice i pržite na srednje jakoj temperaturi 2 minute uz konstantno miješanje. Dodajte maslac i pržite još 2-3 minute. Gotovu palačinku ohladite, narežite na komade i pospite smjesom krušnih mrvica i šećera. Zarolajte i poslužite, a cijeli recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati