Hoćemo li biti sretniji ako pojedemo tanjur tjestenine? Novo istraživanje tvrdi da da

AKO VOLITE tjesteninu, možda vas neće iznenaditi novo istraživanje koje sugerira da upravo konzumacija tjestenine može pojačati osjećaj sreće. Studija objavljena u časopisu Food Science & Nutrition pokazala je da konzumacija tjestenine može biti povezana s većim osjećajem sreće, smanjenim stresom i većom svjesnošću prilikom jela, osobito kada se jede u društvu obitelji i prijatelja.
>> Dodajte ovo u vodu dok kuhate tjesteninu i bit će ukusnija nego ikad
Istraživanje, koje je uključilo više od 1500 ispitanika iz Italije, otkrilo je da 41 posto sudionika tjesteninu povezuje s obitelji, dok 21 posto njih uz nju veže pozitivne emocije.
Ljudi tjesteninu povezuju s obitelji i pozitivnim emocijama
Znanstvenici su koristili dvofazni pristup. Prvo su proveli online anketu među 1532 Talijana kako bi izmjerili njihove emocionalne asocijacije s tjesteninom, a zatim su pratili manju skupinu od 83 osobe tijekom dva tjedna kako bi bilježili njihove stvarne emocionalne reakcije prije i poslije obroka s tjesteninom.
"Konzumacija tjestenine bila je dosljedno povezana s pozitivnim emocijama, posebno srećom. Tematska analiza otvorenih odgovora istaknula je asocijacije s obiteljskim okupljanjima, toplinom, udobnošću i talijanskim tradicijama. Kvantitativne analize otkrile su značajne korelacije između konzumacije tjestenine i nižeg stresa, veće kvalitete života i veće svjesnosti", piše u istraživanju.
Dakle, sada kada je i znanstveno potvrđeno da nas tanjur tjestenine može učiniti sretnijima, vrijeme je da za ručak napravite svoje omiljeno jelo s tjesteninom. Ako ne znate što kuhati, ovdje pronađite naših top 5 najjednostavnijih recepata s tjesteninom.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati