Bakine griz knedle koje se ne raspadaju, slijedite ovaj recept i ispast će top
GRIZ knedle, noklice ili okruglice neizostavan su dio svake dobre domaće juhe. Bilo da se radi o bistroj goveđoj, krepkoj pilećoj ili laganoj povrtnoj, pahuljaste i mekane knedle podići će je na novu razinu. Mnogima zadaju glavobolje jer ispadnu pretvrde ili se raspadnu, no s ovim jednostavnim receptom dobit ćete savršene griz knedle - mekane, a kompaktne, baš onakve kakve su radile naše bake.
Ne raspadaju se, a nisu ni tvrde, te će obogatiti svaku vašu nedjeljnu juhu. Recept je vrlo jednostavan za pripremu, a po ovakvom ili sličnom receptu sigurno su ih radile i vaše bake. Evo kako ih napraviti, ali i nekoliko savjeta uz koje će vam uvijek savršeno ispasti.
Potrebni sastojci
Od sastojaka će vam trebati:
- jaje
- griz
- suncokretovo ili biljno ulje
- sol.
Kako se pripremaju
U posudi pjenjačom dobro izmiješajte jaje, griz, ulje i sol dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Smjesu ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi petnaestak minuta kako bi griz nabubrio. Pomoću dvije male žličice oblikujte knedle (žličnjake). Žličice prethodno možete umočiti u vruću juhu kako se smjesa ne bi lijepila. Knedle jednu po jednu spuštajte u juhu koja lagano vrije.
Imajte na umu da će knedle tijekom kuhanja i stajanja narasti. Kuhajte ih u polupoklopljenom loncu na laganoj vatri oko 15 minuta. Nakon toga ugasite vatru, potpuno poklopite lonac i pustite da knedle odstoje u vrućoj juhi još 15 minuta. Za to vrijeme nemojte podizati poklopac kako bi se knedle napuhnule i postale savršeno mekane.
Juhu poslužite dok je topla, a cijeli recept s točnim mjerama sastojaka za ove savršene knedle pronađite ovdje.