Kako pravilno zalediti povrće?
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
JE LI ti se ikad dogodilo da kupiš veliku vreću zelenila s najboljom namjerom da svako jutro napraviš hranjivi smoothie, ali par dana kasnije imaš samo vreću uvenulog, ljigavog špinata? Najbolje rješenje za to je smrzavanje!
Zaleđivanjem povrća očuvat ćeš nutrijente, a proizvodu produžiti rok trajanja. Također, jeftinije je kupiti veću količinu zelenila, nego svaki dan kupovati po malo.
Zamrzni ga u vrećici
U male plastične vrećice za zamrzavanje rasporedi komade povrća koje voliš. Možeš ubaciti cijeli plod, ili samo dijelove koje koristiš. Povrće prije zaleđivanja operi.
Zamrzni ga u posudi
Odlična ideja je usitniti povrće u blenderu te ga izliti u posudu za led ili manju plastičnu zdjelicu s poklopcem. Ovo je idealno za sve one koji vole raditi smoothieje jer je potrebno samo ubaciti kockice zaleđenog povrća i sve dobro izmiksati.
Primjer: Ako želiš zalediti kelj, u blenderu izmiješaj 4 šalice kelja sa 1/3 šalice vode. Tako ćeš dobiti 12 kockica kelja (za smoothie su ti dovoljne tri kockice).
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati