Što kuhati za Badnjak? Imamo 7 super recepata za riblja jela koja svi vole
NA BADNJAK se diljem Hrvatske tradicionalno jedu riblja jela, a u nastavku imamo par recepata pa ako i dalje ne znate što pripremiti za ručak - inspirirajte se.
1. Lohikeitto - finska juha od lososa
Lohikeitto ili juha od lososa finski je specijalitet koji grije u hladne dane. Ova kremasta juha s lososom i gomilom povrća nevjerojatno je hranjiva i idealna za hladnije dane, a možete ju napraviti i za ručak na Badnjak. Recept je ovdje.
2. Skuša iz pećnice
Skuša je plava riba koju nutricionisti svrstavaju među najpoželjnije namirnice kada je riječ o zdravom i uravnoteženom obroku i super je ideja za ručak na Badnjak. Pripremite ju u pećnici uz pečeni krumpir, a recept je ovdje.
3. Oslić na bijelo
Na Badnjak se tradicionalno jede riba, a ako nemate previše vremena za pripremu, isprobajte ovaj ručak iz jednog lonca u 30 minuta - oslić na bijelo. Ovdje pronađite recept.
4. Punjene lignje
Jednostavan i brz recept za punjene lignje chefa Antonija Brajkovića pronađite ovdje - pripremite ih pa ih zapecite s krumpirom u pećnici i dobit ćete savršen ručak za Badnjak.
5. Oslić iz škartoca
Samim time što se priprema u pećnici umjesto na tavi, ovo je jelo prilično zdravo. Poslužite ga uz osvježavajuću salatu i uz krumpir, a cijeli recept pronađite ovdje.
6. Losos s češnjakom iz pećnice
Pečeni losos s maslacem i češnjakom lako je napraviti i vrlo je brzo gotov. Filete pečenog lososa možete poslužiti s umakom i povrćem po želji, a recept pronađite ovdje.
7. Popara
Jelo slično gregadi, kombinacija ribe i krumpira, oduševit će svakoga. Možete koristiti bijelu ribu koja vam je dostupna, a popara će biti najbolja sa svježom ribom. Recept pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati