Palačinke će vam uvijek ispasti mekane ako ne preskočite ovaj korak

SAVRŠENO jutro za svakoga započinje doručkom, a na stolu se nerijetko, posebno vikendom, nađu i palačinke. Iako svatko ima svoj recept po kojemu ih radi, svi smo uvijek u potrazi za novim savjetima koji će ih učiniti još boljima, a sada smo odlične savjete i recept pronašli na portalu The Kitchn.
Riječ je o savjetu Amerikanke Joanne Gaines, čije palačinke nose titulu "najboljih ikad", a zapravo je nevjerojatno jednostavan. Za pripremu palačinki prema receptu Joanne Gaines, prvo pomiješajte suhe sastojke: brašno, šećer, sol te izdašne količine praška za pecivo i sode bikarbone. U zasebnoj posudi umutite tekuće sastojke - mlaćenicu, masnoću (10 žlica biljnog ulja ili maslaca) i jaja.
Ostavite da smjesa odstoji
Nakon što ste odvojeno pripremili smjese, sjedinite ih. A sada slijedi ključni korak: ostavite smjesu da odstoji 20 do 30 minuta - nemojte odmah peći palačinke. Tek nakon pola sata zagrijte tavu i pecite dok donja strana ne dobije zlatnosmeđu boju i dok se na vrhu ne pojave mjehurići. Okrenite i pecite dok i druga strana ne porumeni.
>> Recept: Najmekše palačinke Joanne Gaines
Na prvi pogled, recept Joanne Gaines ne razlikuje se mnogo od drugih recepata za palačinke s mlaćenicom. Sastojci su klasični, a priprema je iznenađujuće jednostavna - nema odvajanja jaja ili nježnog umiješavanja sastojaka. Tajna je u detaljima. Količina sredstava za dizanje - jedna žlica praška za pecivo i dvije žličice sode bikarbone - znatno je veća nego u većini recepata.
Međutim, tehnika koja ove palačinke podiže na višu razinu jest odmaranje tijesta. Taj jednostavan korak, koji je lako previdjeti, čini čuda. Tijekom odmaranja brašno ima vremena upiti tekućinu, zbog čega tijesto postaje gušće. Istovremeno, sredstva za dizanje počinju djelovati, stvarajući mjehuriće koji će se dodatno aktivirati na toplini tave. Rezultat su blago slatke palačinke s ugodnom kiselošću mlaćenice, lagane i prozračne.
Dva ključna savjeta za savršenstvo
Ako se odlučite isprobati ovaj recept, obratite pozornost na nekoliko detalja. Prvo, koristite biljno ulje. Iako Joanna Gaines navodi i otopljeni maslac kao opciju, biljno ulje daje najbolje rezultate. Drugo, pustite tijesto da odstoji - 20 do 30 minuta.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati