Ovaj blagdanski klasik toliko je jednostavan da ga mogu napraviti i djeca
ROLADA od kokosa generacijama je jedan od onih kolača bez kojih su blagdani i obiteljska okupljanja gotovo nezamislivi. Njezina prepoznatljiva crno-bijela spirala, savršen spoj bogatog okusa čokolade i nježne kokosove kreme, osvaja na prvi zalogaj. Ako želite impresionirati goste efektnim desertom koji se priprema brzo i bez pečenja, ova je rolada idealan odabir za vas.
Ovaj se desert priprema za samo 20 minuta, no potrebno je i dodatno vrijeme za hlađenje u hladnjaku - otprilike sat vremena. Priprema je vrlo jednostavna pa je ovaj recept idealan i za one koji nisu najvještiji u kuhinji. Evo što će vam sve trebati od sastojaka i kako se priprema.
Potrebni sastojci
Od sastojaka će vam trebati:
- petit keksi
- kakao
- šećer u prahu
- vanilin šećer
- mlijeko
- maslac
- kokos
- rum.
Kako se priprema
Započnite s pripremom tamne smjese. U većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: mljeveni keks, kakao, šećer u prahu i vanilin šećer. Dodajte omekšali maslac i toplo mlijeko pa sve dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu, kompaktnu smjesu. Po želji na kraju umiješajte i žlicu ruma za dodatnu aromu.
Dobivenu smjesu prebacite na list papira za pečenje. Prekrijte je drugim listom papira i razvaljajte valjkom u oblik pravokutnika debljine oko pola centimetra. Za bijelu kremu, u drugoj zdjeli pomiješajte kokosovo brašno, šećer u prahu i maslac sobne temperature. Dodajte nekoliko žlica mlijeka i miješajte dok ne dobijete kremu koja se lako maže.
Bijelu kremu ravnomjerno premažite preko razvaljane tamne podloge, ostavljajući mali rub slobodnim radi lakšeg rolanja. Pažljivo, uz pomoć donjeg papira za pečenje, zarolajte smjesu u čvrstu roladu. Dobro je utisnite kako ne bi ostalo zraka.
Gotovu roladu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena, a najbolje nekoliko sati, kako bi se dobro stisnula i ohladila. Ohlađenu roladu narežite na kriške željene debljine i poslužite, a cijeli recept pronađite ovdje.