Ni vi ne znate što sa svim tim silnim začinima u kuhinji? Evo gdje ih držati
AKO VAŠA kolekcija začina izgleda kao kaotična hrpa polupraznih staklenki, vrećica i tajanstvenih poklopaca, niste jedini. Rijetki su sretnici s prostranim smočnicama ili savršeno označenim ladicama. No, dobra je vijest da za uvođenje reda među začinima nije potrebna potpuna renovacija kuhinje. Ključ je u malim, pametnim rješenjima koja svakodnevno kuhanje čine lakšim i ugodnijim, a The Kitchn donosi pregled praktičnih savjeta za svaki prostor i budžet.
10 najlakših trikova za organiziranje začina
1. U ladici
Pohranjivanje začina u ladici štedi prostor u ormarićima i čini ih lako dostupnima. Ako staklenke položite, odmah vidite etikete. Ako ih slažete uspravno, samo pripazite da označite poklopce.
2. U jednakim posudicama
Imate li pri ruci aparat za izradu naljepnica? Složite začine u jednake prozirne posudice. Mnogi profesionalni kuhari koriste ovu metodu jer štedi prostor i omogućuje lako doziranje.
3. Ispod ormarića
Pretvorite neiskorišteni prostor u mjesto za pohranu! Zalijepite magnete na poklopce staklenki i postavite magnetsku traku za noževe ispod gornjih kuhinjskih elemenata.
4. Na bočnoj strani hladnjaka
Prebacite začine u magnetske posudice i zalijepite ih na bočnu stranu hladnjaka. Uvijek ćete vidjeti što imate, a oslobodit ćete dragocjeni prostor u ormariću.
5. Na perforiranoj ploči
Ako imate slobodan zid, iskoristite ga za postavljanje perforirane ploče koja može postati vaš stalak za začine. Uz malo truda, može izgledati i kao dekoracija.
6. Na okretnoj polici
Okretne police poboljšavaju svaku situaciju sa skladištenjem. Omogućuju vam da lako dođete do začina u stražnjem dijelu ormarića bez pomicanja svega ostalog.
7. S unutarnje strane vrata ormarića
Postoje organizatori koji se montiraju na unutarnju stranu vrata ormarića i tako koriste prostor koji je inače potpuno neiskorišten. Sjajan način za pohranu manjih staklenki.
8. Na pokretnim kolicima
Pokretna kolica možete držati u smočnici ili kutu kuhinje, a po potrebi ih dovesti do radne površine. Praktična su za pohranu ne samo začina, već i ulja, octa i drugih potrepština.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati