Evo koliko na moru koštaju lignje, ćevapi, špageti i pizza

U NASTAVKU vam donosimo jelovnik jednog nasumce odabranog restorana u Krku, koji ima pozamašan popis jela. Pogledajte koliko što košta kad je riječ o klasičnim turističkim jelima kao što su pizze, tjestenine i jela s grilla.
Hobotnica i mozzarella po istoj cijeni
Porciju predjela kao što su pršut, sir, salata od hobotnice ili salata caprese gosti će platiti 10 eura. Pizze su od 9 do 14 eura, a u ponudi su margherita, vesuvio, vegetarijanska, tuna, capricciosa, piccante, četiri godišnja doba, rustica, među njima i napolitana (iako ne piše ni za jednu s popisa koji je nadjev).
Špageti i rižota ondje koštaju 10 do 13 eura, dok je najskuplje jelo Spaghetti Fra Diavolo, koje se priprema za dvije osobe, a košta 40 eura. Među sastojcima su navedeni jastog, škampi i školjke. Još jedno jelo za dvije osobe su mornarski špageti, a koštaju 35 eura.
Lignje pržene ili sa žara su 13 eura, pola kilograma škampi sa žara ili na buzaru je 34 eura. Kilogram brancina ili orade sa žara košta 59 eura, pola kilograma buzare od dagnji 13 eura. Porcija friganih srdela je 7 eura, a plata Bodulka za dvije osobe s ribom sa žara i palentom 33 eura.
Porcija miješanog mesa košta 15, ramstek na žaru ili u zelenom papru 20, ćevapi 11 eura, baš kao i pljeskavica ili hamburger.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati