Ova čarobna metoda uvijek sprječava lijepljenje kolača za kalup

SVI SMO to doživjeli: ispečete prekrasan kolač, ponosni na svoje kulinarsko umijeće, a onda uslijedi trenutak istine - vađenje iz kalupa. Nažalost, taj trenutak se često pretvori u katastrofu, a savršeni kolač završi u komadićima. Ovo je posebno čest problem kod pečenja u kalupima za kuglof, jer čak i ako ste temeljito namastili svaki milimetar kalupa, često to nije dovoljno i kolač se svejedno zalijepi za kalup.
Srećom, postoji genijalno jednostavno rješenje za ovaj naizgled neizbježan problem, piše The Kitchn, a to je domaća smjesa za kalupe. Evo o čemu je zapravo riječ.
Što je smjesa za kalupe?
Riječ je o domaćoj pasti za odvajanje kolača od kalupa, napravljenoj od samo tri sastojka: glatkog brašna, biljnog ulja i biljne masti. Smjesa se jednostavno kistom nanese u tankom, ravnomjernom sloju na unutrašnjost bilo kojeg kalupa za pečenje, nakon čega možete normalno nastaviti s pripremom kolača prema receptu.
Priprema je nevjerojatno laka. Potrebno je samo pomiješati jednak omjer glatkog brašna, biljnog ulja i biljne masti dok ne dobijete glatku pastu. Ovu smjesu možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku i koristiti po potrebi.
Zašto je ova smjesa bolja od drugih metoda?
Iako na tržištu postoji mnogo proizvoda i tehnika koje obećavaju sprječavanje lijepljenja, ova domaća smjesa jedina je koja daje dosljedno savršene rezultate. Jeftina je, lako se pravi i još lakše koristi. Ono što je najvažnije, za razliku od drugih rješenja, ne ostavlja masne tragove na kolaču niti mijenja boju njegove površine. Ne osjeti se u okusu gotovog kolača, koji će bez ikakvog otpora iskliznuti čak i iz najstarijeg i najistrošenijeg kalupa u vašoj kuhinji.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati