Znate li što je ona bijela žilica u piletini i kako je najlakše ukloniti?
        SIGURNO ste se barem jednom, pripremajući pileća prsa ili filete, zapitali što je ona bijela, žilava nit koja se proteže kroz meso. Je li sigurna za jelo i, još važnije, kako je se najlakše riješiti? Odgovore na ova česta pitanja donosi portal Simply Recipes.
Ispostavilo se da ti bijeli, žilavi dijelovi u pilećim prsima nisu ništa drugo nego tetive. Riječ je o čvrstom vezivnom tkivu, sastavljenom uglavnom od kolagena, koje povezuje mišiće s kostima. Budući da moraju podnositi veliko opterećenje prilikom stezanja mišića, tetive su po prirodi izuzetno čvrste i žilave.
Jesu li pileće tetive sigurne za jelo?
Iako u sirovom mesu mogu izgledati sluzavo i neprivlačno, a nakon kuhanja postati gumene i žilave, pileće tetive potpuno su sigurne za konzumaciju. Koliko god vam se možda ne sviđala njihova tekstura, nema razloga za brigu.
A ako ste se ikada borili s uklanjanjem skliskih tetiva, znate da to može biti frustrirajući zadatak. Srećom, postoji nekoliko provjerenih metoda koje olakšavaju posao. Najbolje je da ih uhvatite papirnatim ručnikom, čvrsto povučete, a zatim kuharskim ili mesarskim nožem uklonite drugi kraj iz mišića.
Jedna od popularnih tehnika koja kruži društvenim mrežama uključuje korištenje vilice. Provucite vrh tetive kroz zupce vilice, uhvatite ga papirnatim ručnikom i jednostavno povucite prema dolje - tetiva će se izvući. Vještiji s nožem mogu vrhom oštrice proći tik ispod tetive i pažljivo je odvojiti od mesa.
        bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati