Sonyjeve slušalice, koje mnogi smatraju najboljima na tržištu, sada su na popustu

Foto: sony.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SLUŠALICE su postale neizostavan dodatak za sve koji uživaju u glazbi, podcastima ili traže praktično rješenje za obavljanje poziva. Danas su dostupne u raznim oblicima, od naglavnih do in-ear modela, a napredak tehnologije omogućio je vrhunsku kvalitetu zvuka te funkcije poput poništavanja buke i bežičnog povezivanja.

Odabir pravih slušalica može biti izazovan, stoga su korisne recenzije i top liste tech portala. Jedan model se posebno ističe na vrhu nekoliko takvih lista, uključujući one s portala The Verge, CNET, Engadget i RTINGS.

Riječ je o bežičnim slušalicama Sony WF-1000XM5.

Brojni portali stavili su ih na vrh svojih top lista najboljih slušalica

Sonyjeve vodeće WF-1000XM5 slušalice s poništavanjem buke poboljšane su u odnosu na prethodni model boljom kvalitetom zvuka, jačim poništavanjem buke (ANC) i većom udobnošću zbog manje veličine i težine, navodi The Verge. Veći drajveri omogućuju bogatiji i dinamičniji zvuk, zadržavajući pritom prirodan ton i jasnoću po kojima je model 1000XM4 poznat, dodaje ovaj portal.

Portal Engadget slaže se da su ovo trenutno najbolje slušalice na tržištu i kaže da je Sony poboljšao već impresivnu kombinaciju vrhunskog zvuka, učinkovitog poništavanja buke (ANC) i korisnih značajki. "Ove slušalice nedvojbeno su najbolji i najudobniji dizajn iz Sonyjeve 1000X serije dosad."

Dodaje se da Sony nudi više značajki od konkurencije, uključujući opcije poput prilagodljivog zvuka i značajku Speak-to-Chat. "Uz poboljšane drajvere, nove čipove, osam sati trajanja baterije i značajna unaprjeđenja u kvaliteti zvuka, ovo su najbolje Sonyjeve slušalice do sada", zaključuje Engadget. 

CNET u svom osvrtu posebno ističe veličinu Sony WF-1000XM5 slušalica, napominjući da su 25% manje od prethodnog modela kao i da nude poboljšane performanse u gotovo svim aspektima. Ovaj portal naglašava da su ove slušalice impresivne i među najboljima na tržištu.

Sličan stav dijeli i portal RTINGS, koji ih opisuje kao najbolje Sonyjeve slušalice koje su testirali. Ističu manji, zaobljeniji oblik, vrhove od memorijske pjene koji pasivno blokiraju vanjsku buku, kao i funkciju aktivnog poništavanja buke. Dodaju da su izvrsne za fokusiranje na glazbu u bučnim okruženjima.

Glavne značajke slušalica

Prema Sonyju, WF-1000XM5 slušalice koriste naprednu tehnologiju kako bi pružile vrhunsku kvalitetu zvuka i učinkovito poništavanje buke. Opremljene su procesorima za obradu zvuka u stvarnom vremenu i snažnim mikrofonima, dok posebno dizajnirana Dynamic Driver X jedinica omogućuje reprodukciju širokog raspona zvukova - od dubokih basova do jasnih vokala.

Kao što je već navedeno, zahvaljujući smanjenoj veličini i ergonomskom dizajnu, WF-1000XM5 su lakše i udobnije od svojih prethodnika, što ih čini idealnim izborom za cjelodnevno korištenje. Napredno poništavanje buke (ANC) omogućuje vam da se potpuno isključite od vanjske buke i usredotočite na ono što slušate.

Jedan od glavnih aduta je baterija koja traje do 8 sati neprekidnog slušanja, pa nećete morati često brinuti o punjenju. Kada je potrebno, kutijica za punjenje osigurava dodatne cikluse, a proces punjenja traje samo 1.5 sati.

Za dodatnu praktičnost, WF-1000XM5 imaju IPX4 otpornost na vodu, što znači da su otporne na znoj i kišu, pa su savršen izbor za sve vremenske uvjete i aktivnosti, bilo da trčite ili se bavite sportom.

Ove slušalice dostupne su u tri boje - crnoj, platinasto srebrnoj i, odnedavno, magleno ružičastoj. Njihova redovna cijena iznosi oko 320-330 eura, no često se mogu naći po nižim cijenama na akcijama. Primjerice, trenutno na njemačkom Amazonu cijena im je snižena s 335 eura na 238 eura. Možete ih vidjeti ispod. 

Sony WF-1000XM5, Amazon, cijena na sniženju je 238.33 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.