Samostojeća ili ugradbena kuhinja? Donosimo prednosti obje opcije

Foto: Shutterstock/emmezeta.hr/xxxlesnina.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UGRADBENE kuhinje i dalje su omiljen izbor mnogih, ali sve su popularnije samostojeće kuhinje, koje ne zahtijevaju fiksno postavljanje elemenata. Hibridan pristup također je sve popularniji, no mnogi se i dalje odlučuju za samo jednu opciju. Donosimo prednosti svake.

Prednosti samostojećih kuhinja

Glavna prednost samostojećih kuhinja je njihova fleksibilnost. Možete lako premještati i preuređivati elemente, što je idealno ako planirate selidbu ili često mijenjate raspored. Samostojeći elementi su povoljniji jer ne zahtijevaju posebnu instalaciju i dostupni su u različitim cjenovnim rangovima.

Ova vrsta kuhinje omogućava i više kreativnosti. Možete birati vintage komade ili uređaje u upečatljivim bojama, što vašoj kuhinji daje jedinstven, eklektičan izgled, piše Homes&Gardens.

Još jedna prednost je jednostavnost postavljanja. Samostojeći uređaji obično su standardnih veličina, lako ih je postaviti i premjestiti te možete osvježiti izgled kuhinje bez zamjene namještaja.

Prednosti ugradbenih kuhinja

Ugradbene kuhinje pružaju moderniji, integriran izgled. Ovaj stil posebno je prikladan za manje prostore jer maksimizira iskorištenost prostora i stvara uredan, minimalistički dojam.

Ovakav tip kuhinje omogućava bolje korištenje prostora za pohranu jer je svaki kutak pomno isplaniran. Također, ugradbeni elementi mogu sakriti cijevi ili utičnice, čime se povećava vizualna privlačnost kuhinje.

Ugradbene kuhinje često pružaju veće radne površine, što olakšava svakodnevnu pripremu obroka.

Koju kuhinju odabrati?

Samostojeće kuhinje nude fleksibilnost i povoljniju cijenu, ali nisu toliko elegantne i ujednačene kao ugradbene. Idealne su za one koji vole promjene ili žive u unajmljenim prostorima. Ugradbene kuhinje pak pružaju luksuzniji izgled, ali skuplje su i manje fleksibilne.

Najbolja opcija za mnoge može biti kombinacija. Hibridni pristup omogućava vam da iskoristite prednosti oba stila i prilagodite kuhinju svojim potrebama.

Blok kuhinja Patricia, Emmezeta, cijena je 949.90 eura
Blok kuhinja London, Emmezeta, cijena je 699 eura
Blok kuhinja s ugradbenim aparatima, Lesnina, cijena na sniženju je 1299 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.