Jedna od najprodavanijih igara godine upravo se pojavila na PS-u 5

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDNA od najpopularnijih igara ove godine upravo se pojavila na PlayStationu 5 bez velike najave.

>> Ova igra je u tri dana prodana u pet milijuna primjeraka

Iako su već neko vrijeme kružile glasine da će Pocketpair donijeti Palworld na PS 5, to nikada nije bilo službeno potvrđeno. Zato je bilo pravo iznenađenje kada je tijekom Sonyjevog prijenosa State of Play objavljeno da je akcijsko-avanturistička igra postala dostupna za tu konzolu.

Palworld (koji se često opisuje kao Pokémon s oružjem) pojavio se na Xboxu i PC-ju u Early Access verziji u siječnju i odmah postao hit, prodavši se u više od milijun primjeraka u samo osam sati, piše Engadget. U roku od mjesec dana, igra je privukla više od 25 milijuna igrača. Prema Microsoftu, imala je najuspješniji debi među igrama drugih izdavača na Game Passu.

Trenutak za izlazak igre na PS-u 5 nije idealan

Međutim, ubrzo se doznalo da The Pokémon Company istražuje Palworld. Osam mjeseci kasnije, tvrtka i Nintendo su tužili Pocketpair.

"Ova tužba traži zabranu daljnjeg kršenja i odštetu jer Palworld, igra koju je razvila i izdala optužena tvrtka, krši više patenata", izjavio je Nintendo nakon podnošenja tužbe prošlog tjedna. Izvršni direktor Pocketpaira rekao je da je igra "prošla pravne provjere", a također je najavio da će tvrtka pokrenuti odgovarajuće pravne postupke i istrage u vezi s optužbama o kršenju patenata.

Dakle, trenutak za izlazak Palworlda na PS 5 nije baš idealan. No, ako ste spremni kupiti igru koja bi zbog tužbe mogla biti ugašena za nekoliko mjeseci ili godina, sada to možete učiniti na svom PlayStationu.

Cijena igre je 28.99 eura, a možete je vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.