Kruh od banane praktičan je način da iskoristite zrele banane i dobijete ukusan kolač koji se lako priprema. Slatke banane i mali dodatak maka čine ga sočnim i mirisnim, a idealan je za doručak, međuobrok ili uz šalicu kave ili čaja.
Ovaj kruh je praktičan jer ne zahtijeva posebne sastojke ni puno vremena - trebat će vam maksimalno 10 minuta da sve smiksate, a ostatak posla odradit će pećnica. Evo kako ga pripremiti.
Za ovaj sočan i aromatičan kruh trebat će vam:
Zagrijte pećnicu na 175 °C i obložite kalup papirom za pečenje ili ga namažite maslacem i pospite brašnom. Banane zgnječite vilicom u pire. Umutite maslac i šećer, dodajte jaja i dobro izmiksajte, a zatim u tu smjesu umiješajte pire od banana, vanilin šećer i mlijeko.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i mak. Suhe sastojke dodajte mokrima i lagano promiješajte, tek toliko da se sve spoji. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite 50 do 60 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Cijeli recept pronađite ovdje.