Recept za najbolji umak za tjesteninu ima samo tri sastojka, zapišite si ga

Foto: Shutterstock

U POTRAZI ste za brzim, jednostavnim i ukusnim umakom za tjesteninu? Ne tražite dalje, jer ovaj recept sa samo tri sastojka toliko je dobar da ga je kulinarski portal Delish proglasio "najboljim na svijetu", piše Mirror.

Tanjur tjestenine s bogatim umakom mnogima je omiljena hrana, osobito tijekom prohladnih jesenskih večeri. Ipak, zbog užurbanog načina života često posežemo za gotovim umacima iz staklenke koji, unatoč obećanjima o vrhunskom okusu, nerijetko razočaraju. Ono što mnogi ne znaju jest da priprema domaćeg umaka od rajčice može biti brža od odlaska u trgovinu, a zahtijeva minimalan trud.

Recept star desetljećima, tajna je u jednostavnosti

Ovaj je recept predodređen da postane neizostavan dio svake kuhinje. Prvi put ga je 1992. godine u svojoj knjizi "Essentials of Classic Italian Cooking" predstavila pokojna talijansko-američka kulinarska autorica Marcella Hazan. Za pripremu su vam potrebne samo konzervirane rajčice, luk i izdašan komad maslaca.

Postupak je nevjerojatno jednostavan - u lonac stavite pola oguljenog luka, maslac i jednu konzervu rajčice te pustite da lagano krčka 45 minuta. Za razliku od većine recepata za umake od rajčice, ovdje nije potrebno sjeckanje, prženje niti dodavanje začina, a nakon 45 minuta, maknite luk iz lonca, umak pomiješajte s tjesteninom i dobili ste brzinski ručak ili večeru za cijelu obitelj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.