Imamo najbolji recept za domaći kolač od jabuka s dodatkom cimeta i oraha

Foto: Shutterstock

MIRIS jabuka i cimeta jedna je od onih aroma koje odmah stvaraju osjećaj doma i topline. Kada se tome dodaju hrskavi orasi i sočne grožđice, dobiva se kolač koji je istovremeno jednostavan, a opet nevjerojatno bogat okusima. Ovaj kolač od jabuka priprema se u okruglom kalupu, pa je savršen za posluživanje u lijepim, jednakim šnitama, no možete ga pripremiti i u drugačijem kalupu.

Jedna od njegovih najvećih prednosti je to što se priprema brzo i bez previše komplikacija, a rezultat je sočan i mirisan kolač kojem je teško odoljeti. Jabuke mu daju svježinu i vlagu, cimet toplu aromu, dok grožđice i orasi donose kontrast u teksturi i dodatnu punoću okusa. Ovo je kolač koji će se jednako svidjeti djeci i odraslima, i koji možete pripremiti unaprijed jer s danom odmora postaje još ukusniji.

Potrebni sastojci

Za pripremu ovog kolača trebat će vam:

  • jabuke
  • šećer
  • jaja
  • ulje
  • brašno
  • orasi
  • grožđice
  • prašak za pecivo
  • cimet
  • sol.

Priprema

Namažite okrugli kalup maslacem i pospite ga brašnom ili obložite papirom za pečenje. Ogulite jabuke, naribajte ih na krupno i lagano ocijedite višak soka. U većoj zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta. Polako dodajte ulje, a zatim umiješajte ribane jabuke.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i cimet. Dodajte suhe sastojke u smjesu s jajima i jabukama. Umiješajte orahe i grožđice. Lagano promiješajte da se sve sjedini. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 45-55 minuta, odnosno dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha.

Ohladite kolač, narežite ga i poslužite uz kavu ili čaj. Po želji ga možete ukrasiti šećerom u prahu ili dodatnim orasima na vrhu, a cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.