Domaći keksi s maslacem bolji su od kupovnih, a ovi su gotovi za 30 minuta

Foto: Shutterstock

Ako volite jednostavne, klasične keksiće koji se tope u ustima, a ne želite jesti one kupovne, ovi domaći okrugli keksići s maslacem osvojit će vas na prvi zalogaj. Priprema je brza i jednostavna - tijesto se lako oblikuje, a pećnica odradi ostatak posla. 

Nakon pečenja, keksići se lagano raspucaju po površini i poprime onu prekrasnu, zlatnu boju koja ih čini neodoljivima. Savršeni su i za nadolazeće blagdane, ali i za hladne, jesenske večeri uz šalicu čaja ili kave.

Potrebni sastojci

Od sastojaka će vam trebati:

  • maslac
  • šećer u prahu
  • vanilin šećer
  • jaje
  • glatko brašno
  • prašak za pecivo
  • sol.

Kako se pripremaju

U većoj zdjeli pjenasto izmiksajte maslac, šećer u prahu i vanilin šećer dok smjesa ne postane lagana i kremasta. Dodajte jaje i kratko promiješajte da se sve sjedini. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu s maslacem i miješajte dok ne dobijete glatko, mekano tijesto koje se ne lijepi za ruke.

Od tijesta oblikujte kuglice veličine veće žlice (otprilike 25 g svaka) i slažite ih na lim obložen papirom za pečenje. Ostavite malo razmaka između svake kuglice jer će se tijekom pečenja lagano raširiti. Po želji, svaku kuglicu možete lagano pritisnuti prstom ili vilicom - to će pomoći da se ravnomjernije raspucaju.

Pećnicu zagrijte na 180°C. Pecite kekse 13 do 15 minuta, odnosno dok rubovi ne poprime blagu zlatnu boju. Pečene keksiće ostavite da se ohlade na rešetki. Svježe iz pećnice bit će mekani, ali će se hlađenjem lijepo učvrstiti i postati prhki.

Cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.