Pečenje je više od običnog jela - ono je simbol okupljanja, obiteljskog ručka i svečanih trenutaka. Miris sočnog mesa koje se polako peče u pećnici budi najljepše uspomene i otvara apetit. Za vas smo izdvojili četiri fantastična recepta za mesna pečenja - od klasične svinjetine s hrskavom kožicom do tradicionalne patke s mlincima - koja će zasigurno oduševiti sve za stolom. Ako ne znate što pripremiti za ručak na blagdan Svih svetih, ovdje pronađite inspiraciju.
Ovaj recept pretvara svinjski kare u pravo remek-djelo. Tajna je u pravilnoj pripremi kože koja postaje nevjerojatno hrskava, dok meso ispod nje ostaje sočno i mekano. Uz dodatak jednostavnog umaka od sokova pečenja, ovo jelo postaje gurmanski doživljaj koji se pamti. Cijeli recept pronađite ovdje.
Pravi klasik sjeverne Hrvatske, patka s mlincima, jelo je koje se tradicionalno poslužuje u svečanim prilikama. Meko pačje meso koje se topi u ustima, punjeno aromatičnim jabukama, savršeno se spaja s domaćim mlincima natopljenim u umaku od pečenja. Ovo je jelo koje donosi dašak tradicije i raskoši na vaš stol, a recept je ovdje.
Za one koji traže bržu, ali jednako ukusnu alternativu klasičnom pečenju, teleći odresci s povrćem idealan su odabir. Tanki odresci teletine, kratko poprženi i posluženi s pirjanim porilukom, rajčicom i kuhanom šunkom, čine lagan i elegantan obrok. Ovo jelo dokazuje da i brza priprema može rezultirati vrhunskim okusom, a recept pronađite ovdje.
Pečeno pile je odličan je izbor, a ovaj recept podiže ga na novu razinu. Trik s maslacem ispod kože osigurava izuzetno sočno meso i hrskavu, zlatnu koricu. Pečeno zajedno s krumpirom, mrkvom i drugim povrćem, ovo jelo je kompletan ručak iz jednog lonca, zaokružen bogatim umakom od sokova pečenja. Cijeli recept je ovdje.