Ako volite mirisne, orašaste keksiće koji se tope u ustima, ovi keksi s bademima savršeni su izbor za vas. Priprema je jednostavna, a rezultat su divno aromatični kolačići koji će unijeti toplinu uz svaku šalicu kave ili čaja.
Bademi daju finu orašastu aromu i laganu hrskavost, a cijela će se kuća ispuniti ugodnim mirisom tijekom pečenja. Idealni su uz kavu, čaj ili kao mali slatki zalogaj tijekom dana, a gotovi su za pola sata, pa ih možete napraviti i kada vam se iznenada jede nešto slatko.
Za keksiće će vam trebati:
Zagrijte pećnicu na 170 °C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte bademovo brašno, šećer i prstohvat soli. Dodajte bjelanjak i ekstrakt vanilije te mijesite dok ne dobijete mekano, ali ne previše ljepljivo tijesto.
Od tijesta oblikujte kuglice veličine oraha (trebali biste dobiti oko 20 komada) i lagano ih spljoštite dlanom. Kekse posložite na pripremljeni lim, premažite ih razmućenim žumanjkom i pospite listićima badema. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 do 18 minuta, odnosno dok ne poprime lijepu zlatno-smeđu boju. Pečene kekse ohladite na rešetki prije posluživanja.
Cijeli recept pronađite ovdje.