U strogom centru Zagreba otvorio se novi bar i restoran. Bili smo - evo naših dojmova
U ČETVRTAK navečer otvoren je Noir 43, novi zagrebački bar i restoran na adresi Petrinjska 43, točno na uglu s Boškovićevom ulicom - u prostoru nekadašnje ljekarne. Iako se o otvorenju šuškalo već tjednima, prostor je tek sada otkrio svoj puni, pomno osmišljeni koncept koji spaja dnevni i večernji ugođaj.
>> U strogom centru Zagreba uskoro se otvara novi bar i restoran. Evo što će nuditi
Naša prva impresija bila je - blještavilo i energija. Kako je već pao mrak, neonska svjetla iz Noir 43 doslovno su se prelijevala preko ulice. Prostor nije velik, ali vizualno i konceptualno vrlo zanimljiv - u samom središtu dominira veliki zajednički pult oko kojeg se sjedi na barskim stolicama. To daje prostoru dinamiku i osjećaj druženja, baš kako su i vlasnici najavljivali - Noir 43 je zamišljen kao mjesto na koje se "dolazi po iskustvo", ne samo na piće ili večeru.
I to iskustvo se stvarno osjeti. Prostor ima taj "velikogradski“ vibe, ali bez pretencioznosti, uštogljenosti - kombinacija bara i restorana koji jednako dobro funkcionira za brz dnevni zalogaj, poslije-poslovno piće ili večernji izlazak s prijateljima.
Dnevni i večernji program
Noir 43 ima svoj dnevni i večernji ritam: danju burgere, salate i praktične obroke, a navečer manja jela koja se dijele uz koktele, vino i šampanjac. Mi smo bili na prvoj večeri i dočekala nas je kombinacija fine hrane, odličnih pića i - što je možda najvažnije - jako dobre energije tima koji stoji iza projekta.
U ponudi su bili gazpacho shot (hladna juha od rajčice s tapenadom od maslina i uljem bosiljka) koji je bio savršeno osvježavajući, ceviche od bijele ribe i citrusa, te tataki tuna - lagano prepečena, s ponzu umakom i mladim lukom. Tuna je, moramo priznati, bila jedna od boljih koje smo probali: savršeno pečena izvana, meka i sočna iznutra. Jedino što nam je nedostajalo bio je "moment kremoznosti“ ili pikantnosti za kontrast.
Zatim su slijedili soparnik i viška pogača, oba aromatična i točno onakva kakva trebaju biti - domaća, a fino izvedena. Arancini s ndujom i dimljenom kobasicom pokazali su se kao fora finger food, lagano pikantni i pomalo nezgodni za jesti vilicom, pa smo na kraju odustali i pojeli ih kako i priliči - rukama. Slijedio je ražnjić od raštike, lignjuna i pata negre s emulzijom od majčine dušice i limete, vrlo zanimljiv spoj tekstura i okusa, nježan i lagan.
Na kraju su stigli deserti, koji su zaokružili večer, ali su se u tom trenutku već svi okupljali oko šanka - pa je fokus spontano prešao na koktele.
Upečatljiv interijer, drugačiji koncept
Uređenje Noir 43 prostora prati ideju “misterioznog” bara s erotičnim prizvukom. Zidovi su obloženi tamnim tonovima i tapetama s motivima bujnog cvijeća, tu su i ljuljačke na lancima, te neonski natpis “You are my favorite dirty thought” koji instantno postaje pozadina za fotografije.
Atmosfera se s vremenom zahuktavala - Pol Roger šampanjac kao piće dobrodošlice, zatim dirty martini s dimljenom vodom maslina, La Chat Noir (varijacija negronija s timur paprom), gimlet s jasminom, vodka tonic s apsintom i kaduljom, barolo i pinot noir koji su se točili uz jela, a večer je završila s Palomom s aromatiziranim vinom, koktelom koji je proglašen favoritom večeri - lagan, blag i ono što smo odmah primijetili - jako lako "ide".
Ekipa Noir 43 djeluje iskreno i entuzijastično. Bez pretencioznosti, s puno želje da gostima pruže doživljaj, ali i s dozom samoironije koja ih čini simpatičnima.
Ako tražite novo mjesto u centru Zagreba koje nudi kombinaciju finih zalogaja, koktela i atmosfere s karakterom, Noir 43 bi mogao postati jedno od onih mjesta na koja se vraćate - ne samo zbog hrane, nego zbog cijelog “vibea” koji ga nosi. Mi smo se baš dobro proveli.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati