OVIH dana uživamo u zahladnjenju i vremenu koje sve više nalikuje ranoj jeseni pa vam zato pripremamo i prave jesenske recepte koji će dočarati taj ugođaj koji toliko volimo. A što je "jesenskije" od kremastog cheesecakea s dodatkom kreme od pirea od bundeve?
Ovo je pravi desert za sve ljubitelje cheesecakea i kremastih kolača, ali i kolača koji se jednostavno pripremaju i koje je teško napraviti pogrešno. Sastoji se od klasične podloge koja se priprema s mljevenim keksima i otopljenim maslacem, utapka se u kalup i kratko zapeče, te dvije kreme, jedna je klasična s krem-sirom, a druga je od začinjenog pirea od bundeve, koja neodoljivo podsjeća na aromatičnu pitu od bundeve.
Sastojci potrebni za cheesecake s bundevom
Za podlogu:
- mljeveni keksi
- maslac.
Za kreme:
- krem sir
- šećer
- ekstrakt vanilije
- jaja
- pire od bundeve
- cimet
- klinčić
- muškatni oraščić.
Kako se priprema
Evo kako ga možete pripremiti - lako je i brzo, a mogao bi vam postati i jesenski favorit.
Za početak pripremite okrugli kalup pa sameljite kekse (ako niste kupili već samljevene), pomiješajte ih s otopljenim maslacem i utapkajte na dno kalupa. Stavite peći na nekoliko minuta pa krenite s pripremom prve kreme. Miksajte krem-sir, šećer i vaniliju pa dodajte jedno po jedno jaje, miksajte dok smjesa ne postane glatka. Odvojite šalicu smjese, a ostatak izlijte u kalup. U dio kreme koji ste izdvojili umiješajte pire od bundeve pa premažite preko prve kreme i sve zajedno stavite peći.
Detaljan recept s točnim mjerama i koracima pripreme pročitajte ovdje.
Pire od bundeve lako možete pripremiti kod kuće tako da muškatnu bundevu (onu manju, ovalnu) prerežete na nekoliko komada i stavite peći dok ne postane mekana, oko 40 minuta. Nakon što se prohladi, jednostavno ju ispasirajte štapnim mikserom i dobili ste pire koji možete pohraniti u vrećice za zamrzavanje, po porcijama koje ćete koristiti za slastice ili razna jela poput juhe od bundeve.
Evo recepta za domaći pire od bundeve.