"Ovo je otkriće": Cimet-rolice od tost kruha idealne za školarce
NA DRUŠTVENIM mrežama se još od kolovoza najavljuje jesen sa svim klasičnim motivima koji ju obilježavaju, poput bundeva, pita, cimeta, ukusnih napitaka... Ovaj put nam je za oko zapeo recept za jako jednostavne rolice sa šećerom i cimetom, koje smo odmah svrstali u zalogaje koje će školarci (a i ne samo oni) obožavati.
Video je objavila tiktokerica Lauren Leyva, a dobio je brojne komentare i pohvale, ali i preporuke za korištenje raznih preljeva, pa i Nutelle umjesto šećera i cimeta.
Idemo odmah na sastojke koji su potrebni za ovaj recept:
- 3 kriške bijelog tost kruha
- 2 žličice cimeta
- 4 žlice šećera (količinu možete modificirati prema svom ukusu)
- 4 žlice maslaca
- 2 žlice mlijeka
- 1 jaje
- 1 žličica šećera u prahu
- 1 žlica javorovog sirupa (možete slobodno koristiti med)
Kako se pripremaju
Počnite tako da razvaljate tost valjkom ili staklenom bocom tako da bude nekoliko centimetara veći nego inače, a onda pripremite nadjev kojim ćete ga premazati. U posudici pomiješajte maslac, šećer i cimet, pa zagrijte u mikrovalnoj ili na vatri kako bi se maslac istopio. Dobro promiješajte smjesu i premažite njome razvaljani tost.
Svaki tost čvrsto zarolajte i prerežite svaku rolicu na pola. Istucite jaje s mlijekom, pa umočite rolice u smjesu. Na tavi s otopljenim maslacem pržite rolice i okrećite ih dok ne postanu zlatno-smeđe boje. U tanjuru pomiješajte šećer s cimetom i valjajte rolice dok ne budu potpuno prekrivene.
Rolice možete preliti karamelom, umakom od vanilije ili medom, a ako imate još desetak minuta vremena, karamelizirajte jabuke na tavi i prelijte ih preko rolica, za potpuni jesenski doživljaj.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati