Imate konzervu tune? Isprobajte ove kombinacije, oduševit će vas

Foto: Shutterstock

Tuna je jedna od onih namirnica koje uvijek vrijedi imati u smočnici. Traje dugo, ne zauzima puno mjesta, a kad ponestane inspiracije ili vremena, konzerva tune doslovno spašava ručak. Iako najčešće završava u salati, od nje se može napraviti puno više - od brzih toplih jela do zanimljivih zalogaja koji izgledaju kao da ste se stvarno potrudili.

>> Namaz od tunjevine i maslina

>> Salata od tunjevine i tjestenine

>> Najbolji tuna-sendvič

Tuna ne mora biti samo salata

Naravno, najjednostavniji i najpoznatiji način je ona klasična kombinacija tune, kukuruza i majoneze, ali ako joj dodate malo kuhane riže, špinata ili svježeg kelja, dobit ćete puno konkretniji obrok. Tuna se odlično slaže i s kuhanim jajima, maslinama i rajčicom - sve to možete ubaciti u posudu, pokapati maslinovim uljem i imate lagani, proteinski ručak za pet minuta.

Za toplu varijantu, skuhajte domaće rezance ili njoke i umiješajte tunu s vrhnjem i umakom od rajčice - jednostavno, a okusom podsjeća na pravu mediteransku pastu.

Brzi zalogaji i ideje za "kad nemate pojma što biste"

Ako ste od onih koji vole nešto prigristi uz film ili tražite brzu večeru, tuna je opet spas. Pomiješajte je s malo krem sira ili vrhnja za kuhanje, dodajte limunov sok i začine pa namažite na tost ili punite lisnato tijesto. Pecite desetak minuta u pećnici i dobit ćete hrskave, zlatne trokutiće pune okusa. Odlično funkcionira i kao nadjev za pečene tikvice ili paprike - samo pomiješajte tunu s malo riže i začinima.

Tuna iz konzerve stvarno je mala kulinarska riznica - s njom možete napraviti ručak, večeru ili grickalicu, i to bez puno truda. Idealna je za dane kad želite pojesti nešto konkretno, ali ne želite stajati kraj štednjaka satima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.