Ovako sočan i kremast čokoladni kolač još niste probali, odmah će nestati s tanjura

Foto: Suzana Kišiček

AKO STE u potrazi za desertom koji je gotov za tren, a izgleda i ima okus kao da ste proveli sate u kuhinji, ovaj brz i kremast čokoladni kolač je pravi izbor. Mekana, sočna biskvitna podloga i bogata krema savršeno se stapaju u jednostavnom receptu koji ne zahtijeva puno sastojaka ni vremena. 

Idealan je za iznenadne goste, kao brza poslastica nakon ručka ili kada jednostavno trebate dozu čokolade, a recept za ovaj brz, sočan i kremast kolač pronašli smo kod naše čitateljice Suzane Kišiček u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Potrebni sastojci

Za ovaj kolač trebat će vam:

  • jaja
  • šećer u prahu
  • maslac
  • Nesquik prah
  • oštro brašno
  • prašak za pecivo
  • punomasno kiselo vrhnje ili mileram
  • vanilin šećer
  • čokolada
  • mlijeko.

Kako ga napraviti

Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. U posebnoj zdjeli izmiksajte maslac, šećer i jedan po jedan žumanjak pa toj smjesi dodajte brašno, Nesquick prah i prašak za pecivo. Lagano spojite sa snijegom od bjelanjaka. Pecite u plehu 30x20 centimetara na 180 stupnjeva, otprilike 15 do 20 minuta. Biskvit ohladite i prerežite da dobijete dva dijela.

Sve sastojke za kremu sjedinite žlicom - nema potrebe za mikserom. Ovom kremom premažite jedan biskvit, pa preko nje stavite drugi biskvit. Otopite čokoladu u mlijeku na laganoj vatri, dodajte maslac i vrhnje na kraju. Sve pomiješajte pa glazuru prelijte preko kolača i ostavite ga u hladnjaku preko noći.

Cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.